Házimozi szobát hogy érdemes megcsinálni?
Nem tudom, hogy melyik kategóriába kellett volna írnom.
Mit érdemes beletenni és mit nem?
Talajra szőnyeget tervezek, mert azt olvastam, hogy az kevésbé veri vissza a hangokat.
Falakra érdmes valami törőket rakni? A szoba 5*4 méter.
Láttam egy bemutató termet ott az első fal kőburkolattal volt kirakva. Tetszik az, de az inkább csak dekoratív célt szolgál vagy az is hangtörőként működik? ( [link] - konkrétan ez)
Mennyire kell ezeket túlbonyolíatni? Azért gyanítom, hogy teljesen sík falak nem jók.
Itt jó ötletek vannak, de "szobaakusztika" címen találsz sok hasonlót.:
Amit megtudtam, hogy érdemes szakemberrel felmérni. Lehet az lesz a legjobb, igaz pénzbe kerül, de legalább biztos, hogy jó lesz.
2-es: Azért annyi pénzem nincs, egyébként a szoba csak erre lesz, de azért inkább budget szinten lesz. 5.1-et tervezek, Bowers and wilkins 600 szériál és hozzá REL ménynyomót. Egyelőre monitorral (ebben a szobában lesz a számítógép is), aztán később vetítőre cserélném és vennék blu ray lejátszót is.
Esetleg avx-en lehet még olvasgatni, van moziszoba építésről is téma:
Ha nem akarsz nagyon költeni rá, akkor kb. a sötétítésben és pár akusztikai elemben megáll a tudomány, de szerintem már ez is el fog indítani a "lejtőn", ha jól van megcsinálva. :) A projektoros vetítéssel nagyon vigyázz, mert rosszabb, mint a drog. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!