Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Házimozi szobát hogy érdemes...

Házimozi szobát hogy érdemes megcsinálni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy melyik kategóriába kellett volna írnom.

Mit érdemes beletenni és mit nem?

Talajra szőnyeget tervezek, mert azt olvastam, hogy az kevésbé veri vissza a hangokat.

Falakra érdmes valami törőket rakni? A szoba 5*4 méter.

Láttam egy bemutató termet ott az első fal kőburkolattal volt kirakva. Tetszik az, de az inkább csak dekoratív célt szolgál vagy az is hangtörőként működik? ( [link] - konkrétan ez)

Mennyire kell ezeket túlbonyolíatni? Azért gyanítom, hogy teljesen sík falak nem jók.

2020. máj. 11. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Itt jó ötletek vannak, de "szobaakusztika" címen találsz sok hasonlót.:

[link]

2020. máj. 11. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha valódi moziszobát szeretnél, akkor keresd fel őket:

[link]

Van bemutatótermük is.

2020. máj. 12. 08:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Amit megtudtam, hogy érdemes szakemberrel felmérni. Lehet az lesz a legjobb, igaz pénzbe kerül, de legalább biztos, hogy jó lesz.

2-es: Azért annyi pénzem nincs, egyébként a szoba csak erre lesz, de azért inkább budget szinten lesz. 5.1-et tervezek, Bowers and wilkins 600 szériál és hozzá REL ménynyomót. Egyelőre monitorral (ebben a szobában lesz a számítógép is), aztán később vetítőre cserélném és vennék blu ray lejátszót is.

2020. máj. 12. 18:18
 4/6 A kérdező kommentje:
600 szériából*
2020. máj. 12. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg avx-en lehet még olvasgatni, van moziszoba építésről is téma:

[link]

Ha nem akarsz nagyon költeni rá, akkor kb. a sötétítésben és pár akusztikai elemben megáll a tudomány, de szerintem már ez is el fog indítani a "lejtőn", ha jól van megcsinálva. :) A projektoros vetítéssel nagyon vigyázz, mert rosszabb, mint a drog. Sok sikert!

2020. máj. 12. 19:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy rosszabb, mint a drog?
2020. máj. 12. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!