Melyik hifit vegyem meg a kettő közül?
Szerintetek ezekkel a hifikkel jól járok?
Melyik lenne jó szerintetek?
Vannak még ilyennek csak azokkal egy a gondom nincs rajta AUX bementet, ez az egy bajom van a régi Millenium hifimnek is sincsen.
Itt vannak amiket ki néztem:
Úgy látszik mosttanába már nem drótos hangfalakat kell be dugni a hifikbe.
Van pár zene kazettám amit ezekkel a hifikkel át tudnék másolni pendrivere sd kártyára, de jó lenne néha kazettán zenéket hallgatni.
Már belezavarodtam én is, EasyCap a videódigitalizáláshoz kell (VHS).
Audio kazettákat úgy digitalizáltam magam is, hogy a magnót rákötöttem a számítógép vonalbemenetére, Audacity segítségével digitalizáltam, ennyi csak.
Talán rosszak ezek az új hifik amiket ki néztem? Talán még az én hifim is jobb náluk?
Lehet hülyeséget írok most, az én hifimen csak jack kimenet van, és az egyik vége menne a hifi kimenetébe és másik vége menne a vonalbemenetbe a pc-be?
Így át lehet venni a hangot?
A fejhallgatókimenet nem ideális rögzítéshez, mert tartalmazza a végfok zaját, hangszínkorrekciót stb.
Felvételhez vonalszintű, szabályozatlan kimenet a legjobb.
"Úgy látszik mosttanába már nem drótos hangfalakat kell be dugni a hifikbe."
Azt nem arra írják, hanem a bluetooth bemenetre, amire telefonnal stb. tudsz csatlakozni. A hangteljesítményt még mindig nem lehet vezeték nélkül átvinni. Az legfeljebb úgy működhetne vezeték nélkül, ha a hangszóróban lenne akku, illetve tápcsatlakozó.
Ennyire nem éri meg már deck-re költeni?
Ennyire nem éri meg nosztalgiázni sem?
Úgy nosztalgiázol, ahogy szeretnél, ebben senki nem gátol meg. Megveheted a 65 ezrest, ha ehhez van kedved, vagy veszel egy olyat használtan pár ezer forintért, mint az én 20 évesem. Ezen is csiptetősek a hangszóró csatlakozók és azok hibátlanok is, szépen is szólnak, de a kazetta része már rég nem működik, ahogy - gondolom - a legtöbb ilyen "szépkorú" hifinél ez előbb-utóbb bekövetkezik. Nyilván én erre már nem fogok költeni, mert többe kerülne a leves, mint a hús, nincsenek is már kazettáim, de erősítőnek még tökéletes.
Vagy hallgatsz Szervízmérnök Úr tanácsára és úgy oldod meg, ahogy ő javasolta. A te döntésed.
értem én az igényedet, és azt is hogy miért akarnak lebeszélni a többiek egy ilyen rendszerről.
Amit én nem értek, hogy:
- azért kell magnó mert van olyan zene ami csak kazettán van meg - ez esetben elég ha a fent leirt módon osszekötöd a géppel, digitalizálod borzalom minőségben, felteszed valahova, aztán rákérdezel a neten - például itt - hogy ismeri-e valaki. ha megvan előadő-szám címe letöltöd, örülsz)
- vagy hiába lenne meg mp3ban, te akkor is szeretnéd a meglevő kazettáidat hallgatni. Ezt is megértem, az analók kazik máshogy szólnak mint a digitális források.(jó felvétel, és jó eszközön történő lejátszás esetén). Ez esetben van értelme új kazettás technikába beruházni.
Egyébként a szerelőd tévedett vagy hazudott, kb bármelyik filléres kazettásmagnóból ki lehet szerelni a mechanikát és áttenni görgőstül fejestül a mostaniba (99% hogy tanashi mechanika lesz benne, ugyanezt teszik az tescógazdaságos magnóba meg a 300ezres Denon deckbe is.
https://www.youtube.com/watch?v=nezGOVOpHtc)
Egyébként lehet hogy a kérdező nem pont emiatt szeretné a kazettákat, de az emiatt fanyalgóknak üzenném, hogy nem véletlen hogy a mai napig van magnó deck (ésorsós magnó is) a high-en audio termékekpoacán.
Annak is oka van hogy manapság szinte csak vagyonokért lehet gyári bontatlan üres kazettát venni.
Nem mondom hogy soha, de jelenleg még mindig nem tartunk ott hogy minőségiegyenlőség jelet lehessen tenni a digitális és analóg jelfeldolgozás közé.
és a leglényegibb kérdésedre válaszolva. Ezek közül bármelyiket megveheted, tényleg, kb tökugyanaz mind3, de igazából elég drágának tartom a minőségükhöz képest őket.
Az AUX mire kell neked? csak telefonra, vagy mást is kötnél rá esetenként?
Csak azért kérdem, hogy ez esetleg nem oldaná-e meg az AUX gondot (mert akkor nézelődhetsz tovább ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!