Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vettem egy lg UK6300 55” os...

Vettem egy lg UK6300 55” os tv-t. Bedugtam a hangfalamat, de nem tudom a tv kapcsolóval állítani a hangerőt. Miért?

Figyelt kérdés

Ez a tv-m előtt egy samsung okos tv-m volt. Jack dugóval tudtam ott bedugni a hangfalamat, és a távirányítóval tudtam állítani a hangfal hangerejét.

Ennél az lg nél, csak optikai kábelt lehet bedugni. Vettem egy jackot optikára való átalakítót, és így van hang, de mindig fel kell állnom, odamenni a hangfalamhoz, és úgy hangosítani.

Létezik megoldás hangfal váltás nélkül?

2020. márc. 22. 10:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Vagy állandó jelszintű az optikai kimenet, vagy az átalakító nem működik megfelelően. Használd az RCA kimenetet.
2020. márc. 22. 10:46
 2/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

A TV-k Jack-kimenete a fülhallgató-kimenet többnyire, ami szabályozható.

Noha van olyan TV is, ahol az AV-kimenetet van így megoldva, ami nem szabályozható, vonalszintű kimenet.

RCA, SCART szintén vonalszintű, ráadásul ma már csak RCA input szokott lenni, nem output.

Az optikai kimenet sem szabályozható, digitális kimenet.

Sokan nem tudják, ha digitálisan csökkentenéd a hangerőt, az kvázi a "felbontás", minőség csökkenésével jár. Ez érvényes sajnos arra is, amikor például a Windows hangerőszabályzójával vesszük le a hangot. Ideális esetben ezt maximumra kellene állítani és csak a külső erősítőn leszabályozni. Főleg, ha analóg jelet leosztó potméterről beszélünk, az teljesen veszteségmentes, ilyen értelemben.

2020. márc. 22. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!