Házimozi erősítőnél fordulhat elő olyan hogy kiég az LCD kijelzőjében a megvilágító led?
Ha másik komplett panellal sem ment, akkor nem a panelon lesz a hiba.
A szemből bal alsó csatlakozón a 2-es lábhoz mérve az egyesen 5V, a kettesen 27V-nak kellene lennie, ha jól rémlik.
A 27V adja a fűtést, az 5V a logikát táplálja.
Ez egy másik kijelző, de fotózva jól látszanak a fűtőszálak működés közben, esetleg megnézhetnéd hogy megy-e a fűtés és csak kijelzés nincs, vagy nem is fűt:
A kijelző lábain semmi sem jön de a csatlakozónál a bal alsó sarokban (ami a tápból jön)
VCC=5V
GND
-28V helyett 27.2V
Vf-=23.9V
Vf+=23.9
ezen a képen látszik egy égés folt a kijelző jobb felső sarkában de lehet hogy csak a működési hőtől van ( de mind a 2 panelon van)
A kijelző + és - ágába 5Voltot vezettem és akkor már fűtött (nem égettem szét mert nem szakadtak el a szálak,, meg csak pár másodpercig csináltam)
A csatlakozó és a kijelző között a pozitív ágon van egy ellenállás szerintem az lehet a rossz ,, bár a multiméter mutatott számokat (a negatív egyből meg a kijelzőbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!