Házimozi erősítőnél fordulhat elő olyan hogy kiég az LCD kijelzőjében a megvilágító led?
Először arra gondoltam én is de a tápegységben minden feszültség annyi (kicsit több) mint ami oda van írva a csatlakozó mellé.
Van egy donor házimozi is és annak a kijelzője se működik vele
a kijelző jobb felső sarkában van egy fekete pötty (mintha égett volna) a megvilágító led pedig a bal felső sarokban van de annak látszó baja nincs.
De egyébként tökéletesen működik (tv-re kötve képet is ad)
Csak egy kicsit zavaró hogy nem működik a kijelző mert pl.: a rádiónál nem látom a frekvenciát meg stb
Ha a jellegzetes zöld VFD-re gondoltál, az nem LCD.
Csak az elektroncső egyik kihaló létformája:
Lehet külön az alaplapon vagy a tápegységnél is, egy kis inverter, ami az AC-fűtést előállítja.
Egyes videómagnók típushibája volt az áramkörben található kondenzátor(ok) kinyíródása, ami könnyű sikerrel kecsegtető hiba volt.
Régen én nagyobbakkal találkoztam (47-100 μF), ezeknek jellemzője volt még a "megviseltes" állapot is, ami a tartós hőterhelés következménye. Ahogy gyengül, egyre jobban melegszik, így egyre jobban kinyíródik. Persze, ez nem mindig jár látható jelekkel.
De igazság szerint az áramkört szoktam lekövetni inkább, a rajzolatot, hogy mi hová vezet és mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!