Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Házimozi erősítőnél fordulhat...

Házimozi erősítőnél fordulhat elő olyan hogy kiég az LCD kijelzőjében a megvilágító led?

Figyelt kérdés
2020. márc. 8. 16:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Igen. Bár valószínűbb, hogy nem a led égett ki, hanem a tápegységben durrant el egy kondenzátor (vagy jobb esetben egy biztosíték), ami miatt az alacsony feszültségű rész kiesett, ami a ledeket működteti.
2020. márc. 8. 16:24
 2/19 A kérdező kommentje:

Először arra gondoltam én is de a tápegységben minden feszültség annyi (kicsit több) mint ami oda van írva a csatlakozó mellé.

Van egy donor házimozi is és annak a kijelzője se működik vele

a kijelző jobb felső sarkában van egy fekete pötty (mintha égett volna) a megvilágító led pedig a bal felső sarokban van de annak látszó baja nincs.

2020. márc. 8. 16:38
 3/19 A kérdező kommentje:

De egyébként tökéletesen működik (tv-re kötve képet is ad)

Csak egy kicsit zavaró hogy nem működik a kijelző mert pl.: a rádiónál nem látom a frekvenciát meg stb

2020. márc. 8. 16:40
 4/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ha a jellegzetes zöld VFD-re gondoltál, az nem LCD.

Csak az elektroncső egyik kihaló létformája:

[link]

2020. márc. 8. 16:40
 5/19 A kérdező kommentje:
Igen VDF mert zöldes színben világított
2020. márc. 8. 16:44
 6/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Annak a fűtőszálát tápláló áramköre szokott meghibásodni. Fűtés nélkül nincs elektronemisszió, elsötétül.
2020. márc. 8. 16:47
 7/19 A kérdező kommentje:
És az az áramkör az feltétlenül a kijelző mellett van vagy hol keressem?
2020. márc. 8. 16:49
 8/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehet külön az alaplapon vagy a tápegységnél is, egy kis inverter, ami az AC-fűtést előállítja.

Egyes videómagnók típushibája volt az áramkörben található kondenzátor(ok) kinyíródása, ami könnyű sikerrel kecsegtető hiba volt.

2020. márc. 8. 16:54
 9/19 A kérdező kommentje:
ott a kijelző mellett van egy talán 1-2uF-es kondi az lehet az övé?
2020. márc. 8. 16:56
 10/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Régen én nagyobbakkal találkoztam (47-100 μF), ezeknek jellemzője volt még a "megviseltes" állapot is, ami a tartós hőterhelés következménye. Ahogy gyengül, egyre jobban melegszik, így egyre jobban kinyíródik. Persze, ez nem mindig jár látható jelekkel.

De igazság szerint az áramkört szoktam lekövetni inkább, a rajzolatot, hogy mi hová vezet és mit csinál.

2020. márc. 8. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!