Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Körülbelül milyen árban...

Körülbelül milyen árban mozognak a Led Tv-k javítása?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy LG Led Tv-m amit 2017-ben vettem, tehát már nem garanciás. Olyan gondom akadt vele hogy ha alaposan megfigyeli az ember akkor az a két alsó sarkában van kb egy jó tenyérnyi folt ahol kicsit sötétebb, vagy nem is tudom hogy írjam le. Fotózni fölösleges mert nem látszódik. Pl ha teli fehér vagy világos háttér van akkor látszik hogy ezen a két ponton más árnyalatú a kép. Mi lehet a problémája és mennyibe fájna a javítása? Még annyit kérdeznék hogy az nem okozhatta a problémát hogy napi rendszerességgel van mozgatva a készülék az asztalon. Mindig a két sarkánál fogtam meg és helyeztem beljebb vagy kijjebb az asztalon.

2020. márc. 6. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg javítani őket, ha a panelnek vagy a háttérvilágításnak van baja, egyedül a HDMI panelt vagy alaplapot éri meg cseréltetni bennük. Minek kell napi szinten mozgatni egy tv-t, ezt nem tudom felfogni
2020. márc. 6. 19:26
 2/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Háttérvilágítás hibái nagyon jól javíthatók, ha valaki ért hozzá. Gazdaságosan is.

Miután a HDMI-csatlakozók az alaplapon vannak, így nem nagyon értem az előző választ, különösen annak fényében, amikor egy alaplapot 50-70 ezerért lehet rendelni hivatalosan az LG-től. Vagyis nem éri meg és nem fizeti meg a tulajdonos.

Bontott alaplapok lehetnek esetleg jó áron, törött TV-ből stb.

2020. márc. 6. 20:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért kell tologatni a Tv-t mivel az asztalt íróasztalnak adták el sok évvel ezelőtt és akkor még nem kalkulálták bele hogy egy 106 centis Tv és és 61 centis monitor fog rajta pihenni.... Ha a gépre van szükségem egyszerűen a Tv-t tolom hátra ha Tv-zek akkor helyet cserélnek...remélem most már feltudod fogni..
2020. márc. 6. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Nemrég vettem én is egy 65"-os LG OLED tv-t 650e Ftért. Mondták, ha lejár a kettő év gari és nem veszek hozzá 5 évre további kiterjesztést, akkor számolhatok vele, hogy senki nem fogja utána javítani. Sőt gari idő alatt sem javítják, hanem cserélik azonos, vagy ha az már nincs akkor felfelé a következő kategóriára.

A +3 év még 50e Ft-ba került, de ebben benne van a törés, villámcsapás, elemi káe és bármilyen üzemképtelen állapotba kerülés.

A lényeg, ezeket csak elvileg lehet javítani másik azonos sérült roncsból, de nem igazán foglalkoznak vele hivatalosan.

A garisat is cserélik ha szükséges, nem javítják.

2020. márc. 7. 08:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Nekem is van, vagyis volt plusz 3 évem, nekem ez 21 ezerbe került...kisebb értékű termék. Viszont sem a jótállási jegy sem a hosszabbításról szóló papír nincs meg. felforgattam mindent, de a nyáron volt felújítás, lehet a szeméttel együtt kikerült.
2020. márc. 7. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem minden tv-nél van az alaplapon a HDMI panel, tvje válogatja. Egy 600 000-es tvnél 50 000 javításra nem számít soknak.
2020. márc. 9. 07:41
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

# 6

Igen, 10-15 évnél régebbi, elavult LCD vagy plazmáknál esetleg, ami már szinte kuriózumnak számít és értéktelennek.

Így nem állja meg a helyét az állítás, hogy megérné javítani. Ritka eset, hogy ragaszkodik ilyenekhez egy ügyfél és 10 vagy legfeljebb 20 ezret rászán.

Már nagyon régóta egy alaplapon van minden csatlakozó a processzorral, hiszen a HDMI-jel (is) szinte közvetlenül megy be a TV fő processzorába, így semmi értelme nem lenne elkülöníteni.

Öregebb készülékeknél volt olyan, hogy az alaplap gyakorlatilag két alaplapra oszlott, ebből az egyiket elnevezte a szakzsargon HDMI-panelnak, mert azon voltak a csatlakozók is, meg egyéb áramkörök is. De ez csak egy ilyen elnevezés, kvázi az alaplap egyik felére, túlzottan ne vedd komolyan.

Régóta már egyben van minden, fejlődött a technika.

Tápegység szokott külön lenni (ezen van a LED-driver is általában) és pont úgy javítható, mint más tápegységek, LED-driverek.

#1 hozzászólásod másik hiányossága, ami tájékozatlanságról árulkodik, hogy ezt meg sem említetted.

A háttérvilágítás szintén javítható a kijelző szakszerű megbontásával.

Meg olyan is van, hogy még a tápegység is egyben van az alaplappal, vagy egy külső adapter a tápegység. Tehát mindkét esetben csak 1 db alaplap van összesen a TV-ben, így spórolnak. T-Con pedig az LCD-hez integrálva, az aljánál beépített panelon.

600 ezres TV-nél egy gyári LG alaplap lehet 70 ezer is, plusz munkadíj, de az a "vicc", hogy ilyen előfordul egy 150-200 ezres készüléknél is.

2020. márc. 9. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!