Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lomtalanításkor a (lom elvivő...

Lomtalanításkor a (lom elvivő magán emberek ) lomizók miért viszik el az elektronikai készülékeket? Vasat és értékes fémeket akarnak kiszedni belőlük?

Figyelt kérdés
Nem 1-szer láttam már ilyet,hogy régi televíziókat,vhs,cd,dvd lejátszókat ,ventilátorokat visznek el. Egyéb elektronikai készülékeket is szoktak kirakni csak hosszú lenne a lista leírnom. Bútorokat vidéken szoktam látni falvakban ,hogy a cigányok elviszik a bútort miért viszik el a rozoga ágyat,kanapékat ? Eltüzelik ? Sokszor még össze is szoktak veszni az alvásra nem alkalmas ágyakon .
2020. febr. 8. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A fát eltüzelik, a fém- és elektronikai hulladékokat leadják a MÉH telepen.
2020. febr. 8. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Rezet kiszedik mindenből, mert azért jóval többet kap külön.

Egészen apró tekercseket, trafókat is széttrancsíroznak.

2020. febr. 8. 12:56
 3/10 A kérdező kommentje:
nagyon rafináltak
2020. febr. 8. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Nos nálunk tavaly az összes elektronikát ott hagyták.

A nyerő a fém és a fa volt.

2020. febr. 8. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Létezik lomispiac ahol ezt már az arra érdemes cuccokat eladják némi pénzért gondolom. A bútor szerintem is többnyire tüzelőanyag lesz.
2020. febr. 8. 21:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Lomispiac ? Hol vannak ilyenek ? Települések piacán kb mindent árulnak apró alkatrészektől kezdve sok mindenig. Ki tudja,hogy azok lomizásból vannak e. Undorítónak érzem ezt,hogy valaki kirakja lomtalanításkor a dolgait és másnak már a piacon látja.
2020. febr. 9. 10:09
 7/10 A kérdező kommentje:
másnap a picon van a cucc. Kis elírással ez a lényeg. Amúgy felém még a kukákat is át szokták nézni van e benne valami érték. Az italos alus dobozaimat állandóan kiszedik.
2020. febr. 9. 10:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az italos alus dobozokat le lehet adni sok helyen automatákban. Pénzt kapnak érte.

Nálam a házunkban egy öreg gyűjti. Összeszed két nagy szemeteszsáknyit és viszi beváltani.

2020. febr. 9. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Devecseren meg Tapolca elkerülő szakaszon rémlik, itt akár mindent is kaphatsz. :)

Amúgy igen fura, meglepő lenne látni a piacon a saját dogokat, de amire gondolsz piac melletti árusok nem használt cikkesek szerintem. ( Persze ettől még sokszor lehet silány az árú. :D )

2020. ápr. 20. 19:43
 10/10 anonim válasza:
Én pl ha látok régi hangfalat vagy lemezjátszót stb azt azért hozom el mert ha jó akkor hallgatom, ha jó de nem tetszik akkor eladom.
2020. jún. 13. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!