Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Régi lemezjátszó nagy hangfala...

Régi lemezjátszó nagy hangfalait rá lehet kötni mondjuk számítógépre, hangfalként? Ha igen, mi kellene az átalakításhoz?

Figyelt kérdés
Tudom, egyszerűbb lenne venni egy másik erősebb hangfalat, úgyhogy a kérdésre válaszoljatok.Férjem ért kicsit a villanyszereléshez,ezért ha kapnánk instrukciót ,megpróbálná,köszönöm.
2020. jan. 23. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Számítógépre aktív hangszórókat lehet kötni, ami az erősítőt beépítve tartalmazza.

Vagy külön erősítő is lehet.

Vagy voltak olyan lemezjátszók is, ami erősítőként is használható, illetve átalakítással megoldható.

2020. jan. 23. 10:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a hangfalakat az erősítőbe kellett bedugni, akkor nem.

Viszont ez erősítőt nagyon egyszerűen rá lehet, lehet hozzá venni kábelt, nem kell barkácsolni sem. Én is így oldottam meg.

2020. jan. 23. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Megnézzük,milyen a csatlakozása,nem tudom, ez erősítős e,vsak bele van dugva szerintem a lemezjátszóba.De mivel már jó régi, és bakelitlemezeket már ritkán hallgatunk, ezért gondoltam, hogy hasznosítani kellene...

Ha nem lehet számítógépre átalakítani akkor mire lehetne csatlakoztatni..vagy akkor másra sem?

2020. jan. 23. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:
60%

A #1 választ nem arra gondolva írtam, hogy lehet ilyen opció, ugyanis régen nem voltak ilyen lemezjátszók, ahol a hangdobozba erősítőt építettek volna.

Szervizben rengeteget javítottam annak idején, nem emlékszem ilyenre.

Éppen ezért nyugodtan írhatnál volna pontos típust is, mert ha azt hitted volna, hogy nincs itt olyan, aki ismerné a belsejét, az téves feltételezés.

2020. jan. 23. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
A számítógépes ("aktív") hangszórókban erősítő is van, a sima hangfalakban nincs (az egy külön doboz szokott lenni). Szerintem nem éri meg hasznosítani, nekem pl. egy kb. 12e Ft-os kínai cuccom van, és jól szól. Ennyiért nem nagyon van erősítő, de ha van is, ki tudja, a hangfalaid meddig bírják. Lehet, hogy csak egy hétig.
2020. jan. 23. 20:33
 6/6 anonim válasza:
Amennyiben komolyabbak azok a "nagy" hangfalak, akkor a lemezjátszóban van erősítő. Bemenete, ami fogadná a bejövő jelet már nem biztos, hogy van. De kis, közepes, hozzáértéssel ki lehet alakítani egyet. A RIAA korrektor megkerülésével még szépen is szólhat. Mondjuk a pár ezer forintos kis PC hangszórókhoz képest mindenképp.
2020. jan. 25. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!