Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az erősítő miért csinálja...

Az erősítő miért csinálja azt, hogy leállítja az egyik hangfalat olyan értelemben mintha kihúzták volna, aztán mikor feljebb veszem a hangerőt visszaadja rá a hangot?

Figyelt kérdés
Ha után újra leveszem a hangerőt minden működik normálisan. Ezt teljesen véletlenszerűen szokta csinálni. Erősítő neve: DUAL TYPE CV-1250

2020. jan. 19. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:

STK461 végfok, relés védelemmel. E két alkatrész lábait átforrasztod.

Ha nem jó, akkor lehet anyagfáradási hiba az STK-n belül.

2020. jan. 19. 12:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Apropó, előbb feltételeztem, hogy a hangszórócserés tesztet már elvégezted.

Egyébként ugyanis az a vicces, hogy egy hangszóró maga is képes ilyet produkálni, a lengővezeték törésével. Csak az úgy működik, ha például a mélysugárzó szakadozik, attól még szól a közép-magas (ha van).

2020. jan. 19. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak a poti rendetlenkedik! Az én hárimozis Yamaha RXV495-ösöm is csinálja néha, de azon a részen megmozgattam és utána már jó. Keveset van használva meg kb 20 éve vettem.
2020. jan. 19. 14:23
 4/4 Zzzoli ***** válasza:
100%

Előző ez a hiba nem a potira vall. A hangerő, azaz a kimenő teljesítmény növelésekor fellépő feszültség emelkedés átüti azt a vékony oxidot ami a relé érintkező pogácsáin keletkezett, vagy a megrepedt forrpont pár mikro vagy nanométeres távolságát és a hiba megszünik ideiglenesen.

Ilyenkor erősítő alsó takaró lemezét le kell szerelni ha lehet és átnézni a forrasztásokat. Relénél a jól bevált kocogtatós módszer is hozhat eredményeket hibakeresékor.

Nyilván ott van még a hibrid végfok belső kontakthibájának a lehetősége, vagy az ő lábainak a forrasztási hibája.

2020. jan. 19. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!