Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Poloskák kitakarítása CRT...

Poloskák kitakarítása CRT TV-ből hogyan?

Figyelt kérdés
Karácsony előtt megmakkant a HDTV-m, behoztam a 10 éve garázsban pihenő Waltham CRT TV-met, kiporszívóztam belőle sok port és néhány bogárkát. De azóta 2 naponta jön ki belőle egy újabb, egyik valszeg a nagyfesz tekercsnél lelte halálát meg ugrott a kép, ciccent és oltári büdös lett. Hogy tudnám kitakarítani? TV szerelő nincs a környéken, én meg nem akarom szétbarmolni.

2020. jan. 3. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szakember nélkül inkább sehogy.

A tévében nagyfeszültség van, és még kikapcsolt állapotban is marad benne jókora statikus töltés. Ami akár életveszélyes is lehet.

Egyébként a legegyszerűbb, hogy kifújatod sűrített levegővel.

2020. jan. 3. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem a bogár a gond. Véletlenül ezekre a Walthamokra is jellemző típushiba volt mindig a nagyfeszültségű szigetelés sérülése, repedése, ami áthúzással, szikrázással jár.

Ez teljesen független a bogaraktól, csak félrevezeted magad.

A hiba a sorkimenőtrafó cseréjével javítható, ami manapság már nem nagyon járható út (gazdaságtalan vagy nem is rendelhető már).

Volt viszont a nagyfeszültségű szigetelés javítására egy jól bevált módszer: Gumiám vagy FBS szilikonkaucsuk alkalmazása. De azt is ésszel, azaz megfelelő technikával.

2020. jan. 3. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jobb érthetőség kedvéért: amíg a szigetelés hibátlan, addig nem csak a bogarak, de az emberi kéz sem tud áthúzást okozni a kritikus helyeken. Értsd: nem csap meg, ha odanyúlsz.
2020. jan. 3. 22:28
 4/4 gabesz147 ***** válasza:
Ilyen régi CTR TV-éket üzemképesen, fillérekért találsz a Jófogáson, FB-én, ingyen elvihető oldalak is vannak, ne bajlódj a bogaras TV-vel, és előbb-utóbb remélem, tudsz venni új TV-ét, vagy a "megmakkantat" javíttatni, -ha megéri.
2020. jan. 4. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!