Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosógép kitakarítása szerelő...

Mosógép kitakarítása szerelő nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom hülye kérdés, mert vannak már ezek a lerakódás eltüntető szerek, de a mosógépem amit megörököltem (nem a legrégebbik fajtára kell gondolni) már vagy 7-8 éve nem volt kitakarítva, már az adagoló rekesznél olyan lerakódás van amit próbáltam dörzsivel, körmömmel felkapargatni de nem sikerült. Lehet ezt valamivel feloldani, és saját magam megcsinálni vagy hívjak szerelőt?

2014. szept. 5. 14:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy a szerelő nekiállna takarítani a gépet.
2014. szept. 5. 14:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát én sem hinném, de anyum meg anyósom is azt mondja, hogy szerelőt kell hívni hozzá, ő szedi szét stb..
2014. szept. 5. 14:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Elöltöltős mosógépeknél ki lehet szedni az adagaolót! Ki kell szedni forró vízbe domestossal beáztatni 1 órára és utána leszedni róla! Egyébként meg ha ki akarod pucolni, akkor öntsél 2 liter 20%-os ecetet a dobba, várj vele 30 percet. Azután pedig indítsd el 90/95 fokon a mosógépet teljesen üresen. Így 30 perc alatt az ecet valamelyest leszedi a lreakódásokat a mosógép alkatrészeiről, a 95 fokos víz pedig fellazítja és leszedni.
2014. szept. 5. 21:09
 4/13 anonim ***** válasza:
Az ecet önmagában kevés. Az vízkő ellen jó, ha folyamatosan ki van vele takarítva. A mosószer lerakódásokat viszont egy trisós mosással nagyon jól fel lehet lazítani, és utána érdemes pár üveg ecetet beleönteni, és hagyni egy éjszakát dolgozni. Ez leszedi a vízkő nagy részét. Utána mehet egy 95 fokos program és kész. Ecet helyett ha hozzá tudsz férni elérhető áron, még jobb egy fél kiló citromsav.
2014. szept. 6. 10:08
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, tegnap egy üveg ecetet öntöttem az adagoló rekesz helyére, hagytam kicsit állni, öntöttem a rekeszekbe, és a dobba is, megint hagytam állni, és utána egy jó 90 fokos mosást indítottam el, természetesen ruha nélkül! Nem olyan nagy a probléma, csak akármennyi öblítőt rakok a mosáshoz, sosincs olyan jó kis öblítő illata a ruháknak, pedig majdnem tele töltöm a kis öblítős rekeszt.
2014. szept. 6. 14:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Jaj mármint úgy értem, hogy száradás után! Ugyan azzal mosóporral, plusz öblítővel mosok mint anyósom, az ő mosása után még 2 héttel is érezhető az öblítő a ruhákon hiába szekrényben állnak ugyanúgy, ha én mosok akkor pedig száradás után néha-néha egy kis illata van a ruháknak, másnapra meg mondanom sem kell, hogy se híre, se hamva.. :(
2014. szept. 6. 15:02
 7/13 anonim ***** válasza:

"majdnem tele töltöm a kis öblítős rekeszt."

Csak a jelzésig öntsd.

2014. szept. 6. 15:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Természetesen sokáig csak a jelzésig töltöttem, aztán jobb illat reményében kezdtem el többet tölteni. Sokan írták, hogy nem mindegy hogy panel, vagy kertes ház (panelban lakom), de viszont a szomszédék ruhája szintén öblítő szagot áraszt, annyira, hogy ha elsétálnak mellettem érzem azt a jellegzetes öblítő illatot, amit én is használtam már.
2014. szept. 6. 15:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem szabad teletölteni! Ha teletöltöd, és hirtelen becsapod a rekeszt, akkor az öblítő elkezd hullámzani. Ha túl magasra megy, akkor olyan mintha tele lenne vízzel így 1 pillanat alatt vákum keletkezik, ami leszippantja az öblítőt! Az öblítős végén ezért van ott az a kis "műanyag csapocska"
2014. szept. 6. 22:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Ezt nem is tudtam! Köszii :)
2014. szept. 10. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!