Telekom IPTV boxon van RGB kimenet?
ISB2201 nevű készülékről van szó. Scart kimenet van rajta, de a tv composite módba kapcsol, ha összekötöm vele. A menüben nem lehet állítani semmit. Hogyan lehetne működésre bírni?
ui.: Ha a válasz a HDMI szót tartalmazná, akkor légyszi ne írd le:)
De a kompozit szót kénytelen vagyok leírni, mert magyar felületen nem szeretem a felesleges angolkodást, már amire régóta van jól bevált magyarított kifejezés is.
Van ott vagy négy opció a kimenetnél, ha jól rémlik, ki kell próbálni. De el is kell menteni a beállítást, különben visszaáll.
Csak egy példát mondok: UPC boxnál a "magas minőség" jelenti az RGB-t.
Innen kezdve akármi lehet.
Köszönöm a Commentet. Azért írtam Englishül, mert a TV így nevezi. Na de félre a tréfát.
A Televízió Tetejére Állítható Doboz menüjében csak annyit lehet állítani, hogy a HDMI kimeneten kimenő jel milyen felbontású legyen, de mindegyiknél kompozit jelet ad a Scart kimenet. Videóókimenettel kapcsolatos Setting nincs több.
# 5
Ezt kicsit benézted, 12 V az AV kapcsolófeszültség, SCART 8. tű.
RGB váltás 16. tű, 2-3 V, de ezt (is) a kimenet szolgáltatja mindegyik boxnál manapság.
Kivéve, amelyik box nem tud RGB-t, annál hiába állítod át a TV-t, a semmire.
Nyilván a 12 V átállítja a TV-t, de ha nem tenné, az sem lenne gond, hiszen a TV bemenete manuálisan is átváltható SCART-ra, még szép.
Úgyhogy ennek nagyon nem volt értelme.
Szerintem RGB-re meg hiába állítod, ez a box valószínűleg nem tud ilyen kimenőjelet.
RGB-kapcsolófeszültséget a különböző boxok automatikusan szokták váltani, amihez a menüben tartozik egy megfelelő kimeneti opció. DVB-T boxok, UPC box is tudja például.
Régi TV-knél előfordult, hogy manuálisan is át lehetett állítani RGB-re, de ez már tényleg a múlt. Az öreg Videoton Precision tudott ilyet például, amit én TV-kimenetes videókártyával aknáztam ki. Volt egy jó Matrox-kártya akkoriban, amin volt RGB TV out is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!