Adott egy IPTV box,2 féle kimenet, és 1 tv, +1 monitor. Bövebben lent Milyen eszközt vegyek, hogy ne keljen kihuzni, és vagy bedugni a monitor/tv kábelt?
Van egy jó minöségü IPTV boxom. Tv-re 3×RCA kábelel csatlakozik, megy szépen. Monitorhoz HDMI kimenetből csatlakozik, az is megy szépen.
DE! És itt jön a gondom.
Ha megy a tv, és bedugom a HDMI kábelt is, akkor a tv-n nincs kép.
Tehát, attól függöen, melyiket akarom nézni, mindig át kell dugni a kábeleket, meg kihúzni.
Ezt szeretném egy eszközzel megoldani.
Elképzelésem az lenne, hogy a boxból bekötök mindent egy eszközbe, és amit épp használni szeretnék, annak a port-ját bekapcsolom.
Laikus vagyok a témába. Köszi a segítséget.
A tv-t nem lehet HDMI-vel csatlakoztatni?
Ha igen, akkor HDMI switch kell neked, pl:
Ha kell a 4k 60Hz HDR is akkor sokkal drágább.
Lehet, hogy a box nem tud egyszerre digitális és analóg jelet is küldeni.
Ezek ilyenek, Telekom IPTV boxot is láttam, ami vagy SCART vagy HDMI-n ad csak jelet.
Ezzel szemben a DVB-T boxok például mindkettőn tolják egyszerre.
Ha nem is ilyen célra, de bemenetváltót én innen vettem:
Most látom, neked nem is ez kell: 3 input --> 1 output.
Olyat keress, ami 1 input --> 2 output.
Köszönöm a vállaszokat.
Nekem egy Maxytec Raptor IPTV box-om van, HDMI és 3x RCA kimenettel.
A HDMI kimenet megy a monitorba, a 3x RCA meg 3xRCA masik vége Scart. A tv nem mai darab, azon csak Scart csatalakozó van.
A box-ot kimondottan a régi tv figyelembe vételével (csatlakozás miatt) vettem, hogy ne keljen átalakítót venni még pluszba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!