Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LG 4K TV-n a game mode miért...

LG 4K TV-n a game mode miért okoz fps csökkenést?

Figyelt kérdés
Adott egy LG 65UK6300mlb 4K tv. A napokban vettem hozzá egy xbox one x konzolt. Az eredeti HDR videó beállítással elég nagy volt az input lag, ezért utána néztem és megtudtam, hogy a játék mód csökkenti az input lagot. Amint átállítottam ez a probléma megoldódott, viszont azt vettem észre, hogy a képfrissítési arány (fps) eléggé megtorppant, nem eget rengetően, de azért észre lehet venni a különbséget az eredeti beállításhoz képest. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? Esetleg ha az eredeti beállítást meghagyom akkor mivel tudnám az input lagot csökkenteni, hogy ne kelljen a game mode-ot használjam? Remélem tud valaki segíteni ebben.

2019. dec. 27. 08:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Lg híres a rossz az input lagokról. 30-35ms.

10-15-nél az már jó, de a tuti 3ms.

Ezért kell a 200-nál többet adni egy tvért és akkor tudsz játszani is rajta.

2019. dec. 30. 13:25
 12/18 xKakashix ***** válasza:
ennek a tv-nek egyáltalán nincs rossz input lag-ja szóval ez cáfolva... utána néztem mielőtt megvettem anno 12-13ms input lagja van ami tv-nél egészen jó főleg ebben az árban
2019. dec. 30. 20:01
 13/18 A kérdező kommentje:
#11 bőven 200ezer felett volt az ára, de egyébként nem hiszem, hogy az lenne a legmérvadóbb tényező hogy mennyibe került. Ráadásul az LG egy nagyon jó márka. Nekünk eddig minden tv-nk LG volt és lesz is, eddig soha nem produkált egyik tv-m se input laggot xboxon, és igazából most sincs 30-35ms a késés.
2019. dec. 31. 00:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem is sokáig az volt, míg a féléves 250 ezres tv 2013-ban ki nem gyulladt.

Bevizsgáltattam szakszervízzel, nem volt benne alumínium, az biztosítja a hűtést.

Nagyon komoly balhé volt belôle.

Vettem egy Sony 350-rt,, gyönyörű képe van. Most 6 éves, imádom.

Lg-t meg elfelejtettem örökre.

2019. dec. 31. 02:12
 15/18 anonim válasza:

Már nem azért de az fps az a frame/sec, az attól függ hogy a konzol mennyit bír. A tv-nek csak a frissítése számít mert ahhoz szinkronizál a konzol.

De te itt most input laggról beszélsz.

Xbox sok játékot csam 4k/30-ban bírja.

2019. dec. 31. 08:32
 16/18 xKakashix ***** válasza:
hát az input lag-nak nem kellene, hogy köze legyen az fps-hez... azt nem kérdeztem, hogy melyik játéknál tapasztalta a kérdező, de annyit még tudok ajánlani, hogy kábelesen használd a kontrollert ha lehetséges, az is segít kicsit
2019. dec. 31. 09:12
 17/18 A kérdező kommentje:

#15 nem mondtam, hogy az input lagnak köze lenne az fps-hez.

Viszont az valós dolog, hogy a TV eredeti videóbeállításon elég észrevehető input lagot produkál. Ha átkapcsolom "játék mód"-ra akkor ez megoldódik, azaz csökken az input lag, viszont ezzel együtt a képfrissítési arány (fps) is, ha nem is nagyon de azért észrevehetően.

2019. dec. 31. 11:26
 18/18 xKakashix ***** válasza:
amúgy game mod-ban is ugyanúgy tudnia kéne a 60Hz-et nem értem tényleg.. ilyet még nem hallottam és nem is tapasztaltam..
2019. dec. 31. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!