Hogyan tudnám a videomagnón behozni a tévécsatornákat, ha médiaboxon kapom a tv adást?
Tudom, elavult technika, de per pill ez van, sorry.
Amikor kábeltévém volt, a videón ugyanúgy be tudtam hozni a csatornákat, mint a tv-n.
Scart csatlakozással működik miden (de van sárga rca-s kábelem is). Kipróbáltam mindkettővel, elindítottam a videón az automatikus keresést, de semmit nem talált. Úgy rémlik, a keresésnél át kell állítani a Ch-t (alapból 36), de nem tudom hányasra, a kézikönyv már nincs meg. Bevallom, már el is vesztettem közben a fonalat, hogy mit mivel kéne összekötni..
Lehet, hogy felesleges is próbálkoznom, mert a boxon keresztül nem fog menni?
(Flip szolgáltató, Samsung vieomagnó-DVD lejátszó).
Ötleteket megköszönném.
Ma már ugyan nem próbálkozom az összekötéssel, de böngészgettem a témában és ezt találtam:
"Ha kódolt az adás (azaz csak előfizetői kártyával látod) sajnos nem fogsz találni olyan eszközt amivel át tudod vinni egyszerűen. A DVB-C (és DVB-T) set-top-boxok a kódolt adást kódolva is rögzítik, így csak azon az eszközön fogod tudni megnézni ami felvette és csak addig, amíg él az előfizetés az adott csatornára. Megoldás a problémára, ha azt a jelet rögzíted amit a set-top-box kiad (alapesetben a TV-nek), azaz a box kimenetére rákötsz egy felvevő/digitalizáló eszközt ami a jelet kódolatlanul rögzíti. Ennek hátránya, hogy a felvételt egyszer le kell játszani, így kétszer annyi időt vesz igénybe mintha csak felvennéd. Ha van régi DVD felvevőd vagy videomagnód, a SCART vagy RCA bemenetre kell kötni a box megfelelő kimenetét, majd a kódolt felvétel lejátszása közben el kell indítani a felvételt a régi eszközön (gyakorlatilag ugyan az a folyamat mint régen, a 80-as, 90-es években a videokazetták másolása). "
( [link] )
Tulajdonképpen ez lenne cél, csak a magnó felvétel programozásánál (halvány emlékeim szerint) be kell állítani az adott csatornát, amiről felvennék. Ezért volt anno ugyanúgy minden csatorna a magnón is, mint a tv-n, szépen sorba rakosgatva. :)
A korábbi (sikeres) próbálkozás oka az is volt, hogy elhalálozott a tv távirányítója, a készüléken meg nincsenek gombok, ezért néztem a magnón keresztül a műsorokat. De valóban, akkor még kábeltévé lehetett, koax kábellel.
No, majd holnap újra próbálkozom. Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!