LED tv bekapcsoláskor ciripel majd használat közben abba hagyja, ez normális?
Hálózati trafónak inkább a hagyományos, lemezelt vasmagos trafókat szokás nevezni, ami a TV-ben ugyebár nincs ma már.
Ha megírod a típust és életkorát, akkor hátha eszembe jut valami típushiba, amivel szervizben találkoztam.
A típusa MEDION MD 21491.
Az életkorát sajnos nem tudom használtan jutottam hozzá.
Ezek már régebbi konstrukciók, lehet benne sok üzemóra, elhasználódott kondenzátorok.
Ha azt tapasztalod, hogy idővel egyre tovább tart a ciripelés, annak kétféle vége lehet:
- Egyszer nem fog elindulni egyáltalán, de csak kisebb kára lesz.
- Egyszer nem fog elindulni egyáltalán, de több alkatrészt is visz magával, nagyobb lesz a kár.
Ezt biztosra nem lehet megmondani, mert mindkét variációval találkoztam már sokszor.
Plusz az sem zárható ki, hogy kiszolgál így is nagyon sokáig.
Csak azt tudom, amit én tennék: megvizsgálnám bizonyos kondenzátorok állapotát, a későbbi komplikációk elkerülésére.
Kiderülhet persze az is, hogy nincs komolyabb gond, vagy az is, hogy más alkatrész okozza, de ezt így lehetetlen megmondani.
Jó, de nekem pont az (is) volt a problémám az első hozzászólással, hogy nem jelent semmit.
A trafó adja a hangot vagy valamelyik tekercs, mi más adná? Ezek tudnak csak rezegni, hangot adni.
De a trafó hangját a rajta áthaladó áram torzulása váltja ki, ezeknél az eseteknél jellemzően.
Továbbá ezt a hibát pont olyan kondenzátorok okozzák általában, aminek csökkent a kapacitása, de látható hibája nincs többnyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!