8: Nem tudod átállítani, Mininél már nincs ilyen. Itt hardveresen vannak már a különbségek, nem szoftveresen.
Meg olvasva a teszteket tudásban annyira le van butítva a mini, hogy nem éri megvenni.
Jó a Mini. Nincs RAW, de a képei mégis szépek. Nincs teljesen manuális videó, de van histogram és le tudod zárni az ev-t. És a 2,7K videói szerintem gyönyörűek. Ha érdekel minta, akkor a tomstechtime.com weboldalról tudsz letölteni anyagot.
A hatótáv tényleg nem az igazi. De lehet vele élni. És ami a legjobb, hogy kicsi. A Mavic Mini mindent összevetve egy jó gép.
Az engedély Magyarországon nem tudom, hogyan van. Szlovákiában viszont nem kell. Elég, ha van egy aktuális légtereket ábrázoló térképed (neten is van, de kötelező, hogy nálad legyen). Kell, hogy ki tudj igazodni a térképen, és hogy tisztában légy vele, hol repülhetsz. Ahol lehet, ott 30m magasan lehet a környéken levő legmagasabb ponthoz képest. Továbbá 50m-re kell lenned az emberektől és épületektől. És csak addig repülhetsz, amíg látod a gépet, ugyanis tilos FPV alapján repülni. Engedély akkor kell, ha te pénzt akarsz vele keresni. Kell a drónpilóta-licenció (kurzussal együtt kb 300€), engedély légi munkavégzésre 600€/év, be kell regisztrálni a drónt, kell egy "gépkönyv", biztosítás (300€/év). Kb ennyi :)
Igaz csak 4 hónapja vettem és a "télen" nem sok alkalommal tudtam használni vagy a köd, vagy a szél vagy a hideg miatt nem mertem. De kiprobáltam amennyire tudtam minden körülmények között.
Nagyon kis szél nem jelent neki gondot, de természetesen minél erőssebben fúj, annál inkább ide-oda dobálja
Egyik ködös reggel 90m magasra felküldtem (telefonon rotor errort jelzett) le hoztam, és nem a properrelekre, hanem a szárnyaira a pára kicsit ráfagyott ;'D (utána is remekel)
Amikor volt egy kis jobb idő akkorba hatótávjait tesztelgettem... magásságra 137m, oldalra pedig 642m a rekordom (ilyenkor kb 20m magason volt csak).
Nekem személy szerint megtetszett. :D Köszönöm a véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!