Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » DVD és Bluray lejátszókra van...

DVD és Bluray lejátszókra van még kereslet? Mikor fogják a gyártásukat beszüntetni?

Figyelt kérdés
Bizonyos márkák pl. samsung már beszüntette no de meddig fogják még más gyártók is gyártani őket ?
2019. nov. 19. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem el, tavaly kb. ilyenkor kezdted ezt a témát és hónapokig ismételgetted a hasonló kérdéseket, újra és újra, még tavasszal is. Talán még a nyár elején is.

Azóta azt hittem, meguntad végre.

2019. nov. 19. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Később érkezettek kedvéért: a figurának vannak valami kacatjai, amit nem tud eladni a Jófogáson, kutyát sem érdekli.

Csupán ezért büntet másokat ezekkel a kérdésekkel.

Már arra is gondoltam, inkább átutalom azt a pár ezrest.

2019. nov. 19. 18:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem fog megszűnni. Még a legújabb filmeket is kiadják DVD és Blu-ray formátumban is. Sőt, UHD Blu-ray és 3D Blu-ray filmeket is adnak ki, és még fognak is kiadni.

Nehogy azt gondold, hogy mindenki filmet töltöget le, torrentezik, vagy online néz filmeket. Lehet minőségben offline is filmeket nézni. Nem kell ahhoz internet. Tudom, hogy most a Netflix, és az egyén netes szolgáltatások a menők. Meghogy már minden készülék tudjon wifizni, legyen rajta usb.

De vannak akik szeretik gyűjteni a filmet, fizikai formátumban. Hajlandóak megvásárolni az adott filmet. És van is kereslet ezekre a lemezekre. Bátyám, pont egy dvd éd blu-ray filmeket áruló webshop-nak dlgozik. Rengeteg az ilyen lemezekre a napi megrendelés. És ez csak Magyarország, és csak az egyik webshop. :) Gondolhatod, hogy akkor mi van világszerte.

Már évek óta megy ez a híresztelés, hogy megszűnik a dvd és a blu-ray véglegesen. Aztán minden ugyanúgy van.

Gondoljunk csak vissza, volt a videokazetta (VHS). Mikor megjelent a DVD, akkor is lehetet még VHS-t kapni egy ideig, üres kazit, és műsorost is. Aztán a VHS megszűnt. Ment a DVD. Későbbb megjelent a Blu-ray. Ott is másról sem szóltak a neten a hírek, hogy akkor majd megszűnik a DVD.

Aztán mi van? Minden Blu-ray lejátszó képes DVD-t is lejátszani. Még mindig lehet kapni dvd lemezt, írhatót és műsorost és dvd-playert és DVD-írót is. Blu-ray írható és üres lemez is kapható, lejátszó is és író is. És jövőre is lesz ugyanúgy mindegyikből, minden.

Beszéljünk a megbízhatóságról. Ha van egy jó dvd/blu-ray lejátszód és megvetted lemezen a filmet, az szépen lejátsza ahogyan kell.

Van egy usb-s, wifi-s médialejátszód, nem egyszer előfordul, hogy nem kompatibilis pl. egy pendrive-val. Vagy gyenge a wifi jel. Aztán akadozik. Sőt, sokszor bizonyos formátumok lejátszásával is gondjuk van. Frissítgetni is kell őket. Nekem van, mindkettő (és egyik sem 15.000 ft-os, noname gagyi!!).

Személy szerint én lemezeken szívesebben nézek filmet.

Legtöbbször, úgy csinálom, hogy letöltök egy filmet, megnézem a médialejátszón. Ha tetszik, akkor megvásárolom lemezen. Én gyűjtön is a filmeket. Persze ez én vagyok. Más másképp csinálja.

2019. nov. 19. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!