Csak szerintem túlzások már ezek a lemezjátszók?
https://www.youtube.com/watch?v=9lB8f3jDCFQ
High-end vonal ide vagy oda. Higgyétek el én sem a dizájnra megyek elsősorban elektronikai készülék vásárlásakor. De ezek, a groteszk, puccos, "ufószörnyek" formavilága szerintem jócskán átesett a ló túloldalára. Ez a kinézet, de nem csak ezt tartom túlzásnak.
Nem spórolták ki belőlük a minőségi anyagot, ez is rendben van. Na de ahogyan olvastam ezek, van hogy 40-100 kg-sak!
De itt van ez, ami 150 kg-os, állvánnyal együtt 210 kg!
Aláírom, hogy fontos a stabilitás és a rezonanciamentesség. De könyörgöm, nehogy már statikus szakembert kelljen kihívni, hogy felmérje pl.: az emeleti nappalit, hogy elbírja-e a szint készüléket. Meg aztán egy vinyl lemez kb. 180-200 gramm súlyú (tudom ez változó), szerintem fölösleges, száz kilókkal stabilizálni. Jó hogy nem, majd lemezhallgatáshoz, tonnás vasbeton alapzatot építünk, csak hogy pár minimális Hertz-el szebben szóljon. :)
Egy 20 kg-os lemezjátszó, aminek van 40-50 mm vastag lemeztányérja, bőségesen elég.
Valamint, ezek a sok hangkaros lemezjátszók. Már láttam 3-4 karos lejátszókat is. Értem én, hogy minden zene irányzathoz más-más hangszedőt használnak, de... szerintem is túlzás ez az egész.
Csak én érzem így, hogy ez a high-end kezd elmenni a kaotikus, groteszk, irreális "tökéletesség hajszolás" - vagy inkább úgy mondva, hülyeség - irányába?
(Most az árakról ne beszéljünk, igen minőség, jó fajta anyagokból vannak precízen megépítve, márkanév...stb. )
Gyerekek, ez már túl van tolva. Nem kicsit. xDDDDDDDD
Körbe van már járva ez a kérdés. Holott csak arról van szó, hogy a Kérdező furcsának találja ezeket a dögnehéz súlyú lemezjátszókat illetve ezeket a megszokottól eltérő formatervezést. Erről akart kikérni mások véleményét, hogy ők hogyan látják ezt. Egyébként mindenki le is írta ezt.
Csak a 64%-os válaszoló nem értette a lényeget. Mert valóban nem hisztizett arról a Kérdező, hogy miért vannak ilyen eszközök, és miért nincsenek csak egy bizonyos típusok. Mondjuk a 64%-ossal is egyetértek annyiban, hogy fölösleges azon rágódni, hogy ezek miért ilyenek. Fura, de ezeket el kell fogadni, még ha nem tetszést is vált ki egyesekből.
Nekem sem tetszenek, én is sokallok már egy 50 kg feletti lemezjátszót is. Tudom, hogy nem fog szebben szólni, mint egy hasonló kategóriás fele ennyi súlyú készülék. De ez van. Ez az egész egy szimpla "fegyverkezési verseny" a gyártók között, amit amúgy túltoltak. De hát ők ezt megtehetik, mert megveszi egy bizonyos szűk réteg. Nekik van belőlük profit és ez a lényeg.
Szerintem lezárhatjuk a vitát. Nyugodjatok meg. :D Szép szombat este van. :)
# 12
Szerintem bután értelmezed. Egy erős autónak, luxuslakásnak stb. legalább van látható fizikai megnyilvánulása, értelme.
Amikor viszont a hülyéket megvezetik, akik a fizikához egyébként tök ostobák, kihasználva az agy bizonyos működését, ami egyeseket idióta képzelgésekre, fantáziákra sarkall, az már inkább csak szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!