Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha a hangsugárzó terhelhetőség...

Ha a hangsugárzó terhelhetősége 40W és az erősítő teljesítménye 500W-os, meddig vezérelhető az erősítő?

Figyelt kérdés

2019. szept. 23. 15:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tudjuk.

Itt mindenki buta,meg ostoba,meg égő,a válaszolók java,és a kérdezők is.

Csak te vagy "más".

Elég sok közöm van,és volt az smd-hez,a raktározástól a gyártósorig,beültetés,stb..plusz az otthoni hobbi miatt is.

A remegő kéz meg nem arra vonatkozik.

Csak nem esett le,pedig nem dobtam fel magas labdát.

2019. okt. 1. 08:20
 12/12 anonim ***** válasza:

># 5

>...

>Hiába magyaráztam az akaratlan tranzienseket, meg a többi

>dolgot, még ő hülyézett engem...

Nem érdemes energiát pazarolni a meddő vitákra. Ha bejön egy vevő, mi legtöbbször el szoktuk mondani pár mondatban neki legjobb tudásunk szerint, amit kell. Nyilván részletekbe nem megyünk bele mélyen, mert nem tanárok vagyunk és ha azok is lennénk, akkor se fizetné meg ezt a vevő. Ha elkezd tiltakozni, vagy vitatkozni, akkor azonnal ráhagyjuk; "Mi csak eladók vagyunk, ha jobban ért hozzá, akkor elnézést, hogy belekotnyeleskedtünk..."

Oszt vigye csak a portékát! Mivel nem haragítottuk magunkra, jön majd vissza úgyis új hangszórókért, erősítőért, vagy első körben esetleg a műszerész srác telefonszámát kérdezgeti. Sokkal jobb üzlet, mint leállni vitatkozni, győzködni - tök ingyen, miközben a fizut meg a forgalom alapján kapjuk. A lelkiismeretességnek is vannak józan határai. :)

Aki meg a tranzienseket vitatja, annak én simán elhiszem, hogy jó tapasztalatai voltak eddig, mert helyén vannak a vállán az őrangyalai. Ám a mi tapasztalataink szerint meg a többség bizony megszívja, ha a suliban tanult elektrotechnikát maszek elméletre vagy urban legendre cseréli... Autóban meg főleg gond a folyamatos rezgés, mindenféle vegyi gőzök, amik gyakran megtámadják a vezetékeket, vagy a panelen az alkatrészeket. Csak lazuljon ki egy elkó lába, vagy a csatlakozó aljzat kis vacak fémlemezkéje törjön el a forrasztásnál a keményebb drót, rágja meg az egér a vezetéket - ami bármikor megtörténhet és meg is szokott elég gyakran történni.

6-os, talán emlékszel még az Oriester erősítőkre. Mikor ott bekreppan valami, 16..17 tranzisztort kell cserélni. Jól tudom már, mert mire összekapkodom a vevőnek a szükséges alkatrészeket, lezsibbad a jobb kezem az alkatrészes fiókok huzimbálásától. Ilyenkor csak annyit kérdezek részvétteljes arccal: "Oriester"? Válasz: "AZ!"

Egy marék alkatrész és több ezer Ft munkadíj, egy ilyen öreg szerkezet javításakor is. Ha a szerelő elfelejti a (legtöbbször) megnyúlt, 1W-os, 20Ft-os negatív visszacsatolást beállító ellenállást is kicserélni, akkor megint cserélni fogja azt a 16..17 tranyát. Ha még pár más R/C/D alkatrész is meghalt és elfelejtette vagy csak laza volt meg halmozottan peches és ellustálkodta a kiméregetést, akkor harmadszor is cserélgetni fogja. Ez egy ilyen szopma. Ma azért szop, hogy holnap is szophasson...

A gépkocsi erősítők meg még aljasabbak, mint az Oriester erősítő. Nekik mivel 12V-on 4 ohm impedancia mellett elég nehéz lenne 500 vagy ezer wattokat meghajtani, ezért van egy 40V-os stepup belső tápegységük - szintén tele maroknyi kapcsoló félvezetővel. Hiba esetén nemcsak a végfok alkatrészei szállnak el, hanem ez a segédtáp is megrogy. Kifejezett élmény lehet ezek szervizelgetése - nem tudom mekkora az élményindexe, mert nincs az a pénz, hogy ennek én a hazai rezsi óradíjak mellett nekiessek.

>Mindamellett a kérdező szintjén kár ilyenekbe belemenni,

>nem is érti, nem is olvassák vissza a régi témákat.

Na bevallom, ezért én senkit nem hibáztatok. Hatalmas ám ez a fórum, (mint mindegyik fórum) így én se szoktam a kutakodást azzal kezdeni, hogy átguberálok mindent, ahol gyakran a tárgy nem is pontosan fedi a keresett tartalmat.

A témakör se mindig az, amiben én elsőre keresgélnék.

A google esetleg kidob valamit (ha épp szerencsésebben adom meg a kereső kulcsszavakat). Nyilván megnézek több cikket, írást, oldalt, fórumot. Ha ott nem lelek a kérdésemre megnyugtató választ, esetleg ellentmondások vannak, akkor én is nyitni szoktam egy új kérdést. Ez zavarhatja azokat, akik többször megválaszolták a témát, de ugye újszülöttnek (azaz nekem) minden új, meg az én szemszögemből amire képes voltam, azt megtettem. Most már emberi segítségre van szükségem, hisz a gépi nem segített eleget. Ezért az ilyen dolgokban azt vallom, hogy jobb elnézőnek lenni. Emberek vagyunk - hibázunk, meg egyformák se vagyunk - más módon gondolkodunk.

2019. okt. 1. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!