Hallottam, hogy van olyan, akinek a laptopja oylan, hogy kiirja 80% után hogy csatlakoztatva de nem tölti. (mármint a töltő)?

Figyelt kérdés

De nekem 100% ig feltölti,és nem ir ki semmit.A fenti emlitett akku kimélőt betudom valahol kapcsolni?:Mert tudom hülyén hangzik,de amikor játszok,és ha kihuzom a töltőt el kezdd akadozni a játék,ezért kb mindig töltőn van,csak éjjelre húzom ki

Valaki valami megoldás?

2019. aug. 28. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon van rá módszer, sőt a gyártók ezt a funkciót el is hagyják sorra, a win 10 miatt az már értelmesebben kezeli az akkut, ne parázz rá használati cikk nem poénból tervezik a gyárak így. Jó ha csinálnád ezt az akku kímélőt lehet pár hónapot húzhat még az akku de úgyis hamarabb meghal majd cella zárlat vagy elektronika hiba miatt.
2019. aug. 28. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
enyém is leállítja a töltést ha 100%ra ér, és be se kapcsolja amíg elég alacsonyra le nem megy a töltöttség (nem tudom meddig megy le). kiírja, hogy plugged in, not charging.
2019. aug. 28. 21:57
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt akartam kihozni ebből az egészből hogy az akkukímélőt hogy lehet bekapcsolni?
2019. aug. 28. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyes laptopok képessége, amikor be lehet állítani, hogy ne töltse 100 %-ra. Ha gyárilag nem tud ilyet, akkor nehéz lesz, gondolom.

Ezáltal kivédhető az a kellemetlen hatás, hogy a folyton hálózatról üzemelő laptopok akkuja kinyíródik, pedig nem is használják.

Ha meg kivesszük az akkut és csak tápegységről járatjuk, áramszünet esetén lehet kellemetlen, vagy a dugó is kicsúszhat véletlenül (nem lesz szünetmentes).

Nem tudom, a Windows 10 mit csinál vele, azt nem figyeltem, nem is használom.

2019. aug. 28. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért elárulom hogy megnyugodhatsz, hiába hogy a tiédnél az op rendszer nem írja hogy már nem töltődik, de amikor elérik a cellák a maximális feszültséget, akkor már nem is töltődhet a lítium akku, ugyanis tönkre menne.

Utána minimális töltőárammal csak szinten tartja.

2019. aug. 29. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, a lenovo a csúcs thinkpad szériájánál adta ezt a lehetőséget hogy te magad állíthattad be hogy X százalékig töltsön csak. Na A windows 10 megjelenésére a lenovo el se készítette ezt a szoftvert nyilván oka volt rá. Nem kell ezen aggóni, görcsölni. Ha nem kell az akku akkor lehet anélkül használni.
2019. aug. 30. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5

Nem nagyon érzed át a problémát, de még a töltési rendszer ismeretében is hiányosságokkal küzdesz.

Írtam valamit a #4-ben, az sem érthető?

2019. aug. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!