Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » ZTE ZXHN H108N el mit lehet...

ZTE ZXHN H108N el mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Szóval adott egy zte "modem" amit (most mondjak szolgáltatót? ) (mondok) az invitel biztosít. No a hátulján nagy betükkel virít a WiFi CERTIFED felirat... Eddig tulajdonképpen nem volt rá szükség egy gépbe ment belőle az internet és meg van minden oldva, de!!! Most kellene a wifi így lett véve egy router és itt a bökkenő.

A modemnek csúfolt routeren egy DSL bemenet van illetve 4 db kimenet Lan 1-4. Az invitel oldalán azt állítják, hogy lan egyen van internet lan 2-4 az nem működik és azon tv adás jön. No hát azt gondoltam lan egyből bedugom az utp kábelt a routerbe és akkor minden működni fog hát nem így történt.

A routert be tudtam állítani sugároz jelet, de nincs internethozzáférés. Először nem értettem, hogy mi lehet a hiba, aztán arra gondoltam, hogy a ""modemen"" nincs Wan kimenet ami mondjuk kellene a routerhez. De persze ez csak feltételezés..

Ekkor jöttem rá, hogy a "modem" az egyben router is lehet, de nem tudtam rájönni, hogyan kell beizzítani a masinát... Rákötöttem a "modemet" gépre betárcsáztam a netet és próbálkoztam. Minden félével. 168.192.1.1 /0.1/1.2 stb aztán felmentem keresgéletm mivel lehetne megnyitni a menüjét, de másoknak sikerült.... Nekem nem -.-" Mint mondám előtte állítottam be ugyan így a frissen vett routert tehát valami fogalmam van a dolgokról, csak nem vagyok szaki.. de ez a modem/router kifog rajtam.

Egyébként van rajta egy Wlan illetve egy WPS gomb is de a wps nem csinált semmit. A Wlan pedig beizzított egy kis ledecskét de wifi nem lett tőle.

Valakinek valami ötlet? Az megoldás lehet, hogy a szolgáltatótól egy új modem van igényelve?

Előre is köszi a segítséget.

2019. aug. 24. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:

HA a modem átjátó IP címe 192.168.1.1 akkor (ZTE-nél gyakori, hogy meg kell csinálni) írd át a saját géped IP-jét FIX 192.168.1.2 - re (vagy ...0.2, ha a modem ..0.1)

Így már be kell, hogy töltődjon a modem "menüje"

Másik lehetőség, hogy az új routert konfigurálod a következőképpen:

IP címnek adsz nei egy, a tartományban lévő megfelelőt (mondjuk ...1.250)

DHCP-t KIKAPCSOLOD

Wifit beállítasz, ahogy szeretnéd

WAN portot nem fogod használni, internet beállítással ne vacakolj

Bekötés: A modem LAN1 portját összekötöd a router LAN1 portjával.

Bekapcsolod a modemet.

Megvárod, míg felépül a kapcsolat

Bekapcsolod a routert.

A router többi LAN portját használhatod "elosztóként"

2019. aug. 24. 23:56
 2/3 P.O.C. ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy a szolgáltatód, aki hozta ezt a HGW -t, mit butított a firmware -én. De a gyári firmware -ben van Bridge mód is.

[link]

Ha beállítod, onnantól kezdve ez az eszköz csak modem lesz, és a routeredben kell megadni a PPPoE accountodat.

2019. aug. 25. 06:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát megcsináltam amit a #1írt a második felvonásban. És a gépen volt is internet kábellel, de a wifin viszont továbbra sem :(
2019. aug. 25. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!