E-book olvasó és szemvédelem?
Sziasztok!
Nemrégen vásároltam egy Pocketbook 616 (Basic Lux 2) e-book olvasó készüléket. Nagyon praktikus és tökéletesen működik, viszont a vásárlásnál teljesen megfeledkeztem egy szempontról. A szemvédelmi tényezőket nem vettem figyelembe. Eddig telefonon olvastam e-bookot, és alkalmazások is vannak rá, de az én Xiaomi-mba gyárilag bele van telepítve egy kékfény szűrő alkalmazás, olvasómód néven. Nagyon hasznosnak találtam ezt a funckiót mindig, 18:30 után a szememnek már szüksége van a meleg fényre. Az e-book olvasóban van háttérvilágítás, de m
Szóval a készülékben van háttérvilágítás, de hideg fehér fény csak (kékfény), és még a legkisebb fényfokozaton is kiégeti a retinámat, fáj tőle a szemem és kiszárad.
Nagyon bánom, hogy erre nem figyeltem, de különben is azt vettem észre, hogy amikben van ilyen funkció, azok már 60k forintnál kezdődnek...
Valaki tud valamilyen módot, megoldást ennek a kiküszöbölésére.
Majdnem teljesen biztos vagyok, hogy külsőleg nem lehet felvinni semmilyen alkalmazást az olvasóra, de még belül sem, mert nincs benne áruház. Mit tudnék tenni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!