Van egy 7 éves Acer Aspire 5750g laptopom, ami az elmúlt pár évben nagyon belassult. Elvittem szerelőhöz, aki ráfogta a korára és hogy vegyek újjat, csak hogy mostanában eléggé meg kellett szorítanom a nadrágszíjat. Milyen tippek vannak amikkel ha nem is lesz ugyanolyan, mint régen, de gyorsabb lenne a laptopom ?
2019. júl. 29. 21:48
1/9 anonim válasza:
minden fontosabb progit, fájlt lementesz valami külső tárolóra, majd totálisan letörlöd az oprendszert, formázod a winyót, és újra feltelepited a rendszert.
2019. júl. 29. 21:54
2/9 gabu70 válasza:
Igen mint azt már előbb írták lehet hogy ez lesz a megoldás de előtte mindenképpen javasolok egy teljeskörű vírus keresést a gépeden pl eset nod 32 antivirus programmal ez ing,enesen letölthető és 30 napig legálisan tudod használni. Ha nem segít akkor marad az új rendszer de javaslom higy a windows frissítéseket ne kapcsold be mivel azok is lassítanak a gépeden adott esetben. Továbbá ha telepítés után kb egy hónappal újra belassul a gép érdemes befektetni egy kis plusz memóriába esetleg ssd meghajtóba
2019. júl. 29. 22:06
3/9 anonim válasza:
HDD-t SSD-re cserélni..több ramot tenni bele..
még mindig olcsóbb mint egy újabb gép..
ha fenthagyod a vírusírtót az még jobban lassítja a gépet..
ha nincs lehetőség az SSD/RAM-ra akkor próbáld ki a win7 startert-t vagy egy kisebb gépigényű op. rendszert.
2019. júl. 29. 22:31
4/9 anonim válasza:
az lemaradt, hogy egy takarítás, processzor újrapasztázása pl. mx-4-el. az sem árthat.
2019. júl. 29. 22:32
5/9 anonim válasza:
Írd le a géped pontos specifikációit, jobb klikk a sajátgépre --> tulajdonságok. Így többet tudunk mondani.
2019. júl. 29. 22:38
6/9 A kérdező kommentje:
A laptopom adatai: Intel Pentium B950 2,10 GH
Nvidia GT 520M
3G RAM
Windows 10 Pro
Vírusok ellen pedig Avastot raktam már abban az évben, mikor megvettem, és azóta is fizetem a jobbik módját.
2019. júl. 30. 20:31
7/9 anonim válasza:
Ebben a laptopban még cserélhető a processzor, jó volna bele pl . egy I5 2520m, ez 8ezer körül kapható, de más Sandy Bridge alapú processzorok is jók bele, a táblázatban benne van mind:
A memóriát bővítened kell legalább 4 GBra, 8 GB volna az ajánlott, de fontos volna egy ssd, egy olcsóbb 240 gigást megkapsz 9ezer körül, ez volna a legfontosabb.
2019. aug. 14. 21:08
8/9 anonim válasza:
Ha az előttem lévőre hallgatsz, újjászülethet a géped max. 20-30 ezer forintból.
2019. aug. 14. 22:23
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Kicsit utánakutakodtam és lenne még egy kérdésem. Ha megveszem a hozzávaló cuccokat, (új proci, RAM, SSD) bevihetem mondjuk egy szervízbe, hogy beszereljék, és (ha lehet) mennyibe fájna ?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!