Valaki árulja már el légyszi, hogy ha egy film 1920x1080 felbontású, akkor 16:9-es tévén miért van fekete csík alul és felül?
Figyelt kérdés
2019. júl. 27. 14:11
21/27 A kérdező kommentje:
Még azt nem tudom, hogy akkor ncore-on honnan lehet tudni, hogy a filmben, amit le szeretnék tölteni, lesznek-e fekete csíkok 16:9-es tévén vagy nem (nagyítás nélkül), ha a felbontás semmit nem jelent. Sample-ből?
2019. júl. 28. 16:19
22/27 anonim válasza:
Vagy a mellékelt képekből. Annál a filmnél is látszik, amire hivatkoztál. Persze az nem mindig van.
23/27 anonim válasza:
# 21 Mozifilmnél szinte mindig lesznek csíkok
24/27 anonim válasza:
DVD-n is láthatod hogy pl 2.35:1 (ezeknél van a fekete csík, szélesvásznú. Azaz ha olyan monitorok van vagy tv-d, akkor nemlesz fekete csík), és pl 1.85:1 (ez pedig teljes képernyős 16:9)
Enis jobban szeretem az utóbbit! A szélesvasznu filmeket én sem csípem, mivel nem olyan a monitorom, tv m. Laikus vagyok amugy. Gondolom azért készülnek amúgy úgy a filmek több esetben mert a mozivászon miatt. Bár passz! Amúgy tényleg nem a legjobb élmény egy 1920x1080 moncsin vagy fv n ilyen keparányú filmet nézni! De ezvan!
26/27 anonim válasza:
TV-műsor céljára is készülnek szélesvásznú filmek, illetve sorozatok, amikor a rendezőnek az a koncepciója, hogy ő direkt szélesebb perspektívát akar mutatni.
27/27 anonim válasza:
Engem pedig az zavart, hogy a 4:3-mas filmeimet, sorozataimat meg akartam nézni DVD-n, de nagyon zavart, hogy a 16:9-es TV-m két oldalán baromi nagy fekete csíkok vannak, ezért inkább felhoztam a pincéből a régi TV-met és azon megnéztem teljes képernyőn. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!