Miért írja ki a telefon hogy Kamera hiba?
Samsung galaxy a3 2015
Vagy lehet azért mert már régi a telefon ?
2 lehetőség szokott előfordulni a probléma mögött.
1)
Valamilyen más app használja a kamerát és nem adja át a kamerát egyéb appnak használni. Ez nem túl gyakori, de előfordul. Egy újraindítás általában meg is oldja a gondot.
2)
Meghibásodott a kamera, vagy az azt kezelő szoftver. Általában inkább hardveres hiba szokott lenni, pl leejtés miatt. Ha egy Factory Reset után sem működik a kamera, akkor biztosan hardver hiba.
Megjegyzés: Factory Reset előtt javasolt az adatmentés. Csak, hogy ne legyen, hogy én nem szóltam...
#4-es. Neharagudj, hogy 3 év múlva hozom fel ezt a válaszod.
Ha nekem volt egy telefonom, amit úgy ejtettem le, úgy emlékszem többször is, hogy a gomb feletti üveg is feltort, akkor lehet, hogy amiatt nem hozta elő a kamera applikaciót, mert a kamera hardvere sérült meg? Meg akartam nyitni a kamerát, és folyton azt írta egy kis ablakba, hogy, hogy valami hibája van, illetve nem tudja megnyitni.
Csak azért érdekel külön, mert elkapott a félelem, és visszagondolok, a régi nem működő telefonjaimra, hogy nehogy más miatt nem működött.
Köszönöm előre is válaszod, bár azért ez a 3 évvel ezelőtti válaszod is kicsit megnyugtatott ilyen téren.
A fizikai sérülések okozták az olyen kamerahibák többségét, amiknél a készülék arra panaszkodott, hogy a kamera hibás vagy nem nyitható meg (de nem minden esetben, voltak szoftveres gondok, amin csak a factory reset segített).
A másik ok az olyan alkalmazások voltak, amik a kamera használata közben lefagytak, így a rendszer szerint a kamera még használatban volt, de erre olyan hibaüzenetet jelenített meg a készülék, amiben arra utalt, hogy a kamerát más alkalmazás használja (ekkor az újraindítás segített).
A harmadik ok volt az, amikor a készülék kameráját kezelő szoftverben hiba keletkezett és emiatt hibás eljárással próbálta a kamerát megnyitni/kezelni (ezt néha rosszul megírt kamera alkalmazás okozta, máskor rendszerhiba). Ekkor úgyszintén kamera hibát írtak ki a készülékek, de ebben az esetben a készülék újraindítása sem oldotta meg a problémát, csak egy factory reset, ami a kamera szoftver adatait is törölte. A hardver hiba esetén viszont hiába csinált az ember bármit (újraindítás/factory reset) nem volt változás, mivel a hiba tényleg a hardverben volt (sérülés).
Az újabb készülékek esetében hasonló gondok már nem fordulhatnak elő, mivel a rendszeren futnak át a kamera vezérlő parancsok és a kamera/kamerák képe(i) (sok esetben még külön AI rendszer is van a képfeldolgozásra a hardver és a kamera alkalmazás között), így ha az adott alkalmazás már nem használja aktívan a kamerát, a rendszer lenullázhatja a kamera beállításait (fókusz és egyéb értékek) és átadhatja a kamera közvetett elérését más alkalmazás számára. Itt már tényleg csak akkor nem működik a kamera, ha az sérült, vagy egy szoftverfrissítés elrontja a kamera vezérlést a készülékben (ami nagyon ritka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!