Folyamatosan, rövid időn belül romlanak el a fülhallgatók. Lehetséges az, hogy a telefonnal van a probléma, amelyen használjuk őket?
A fülhallgatóknak legtöbbször a jobb felük mondja be a csődöt körülbelül másfél hónapon belül.
Pár fülhallgató márka, amik használatban voltak és elromlottak: Skullcandy, Maxell, Sony
Bluetooth-os füles is volt használva, ami szintén nem bírta sokáig pedig minőségi márka volt.
Mind a fülhallgató, mind pedig a telefon kímélve van.
Telefon márkája: Huawei P9 Lite 2017
Így nehéz kitalálni, mert ha nekem elromlana, megkeresném a hibáját.
Pl. kiderülne, hogy csak a vezeték törik meg (ami gyakori, jellemző hiba ezeknél), az csak a vezeték problémája, nem bírja a hajtogatással járó igénybevételt.
Ebben a minőség mellett szerepe lehet a felhasználó gyilkos szokásainak is.
BT fülesnél is szintén a hiba konkrét okát lenne jó tudni.
# 2
Ez azért nem életszerű szerintem, mert a fülhallgatókat úgy gyártják, hogy a reálisan elvárható hangnyomást biztosítani képes legyen, ami egy "normális" ember számára megfelel, illetve azt valamivel meg is haladja.
Azaz, ha nem süket valaki, elvileg nem tudja széthajtani, mert a fájdalomhatáron kellene járatni folyamatosan.
Itt a kérdésben pedig szerepelt még az is, hogy "kímélve van".
Közben néztem egy szokványos fülhallgatót az Aliexpressen:
Impedance:32Ω
Frequency Response:20Hz-20KHz
Rated Power:20mW
Power Capability:35mW
35 mW létrehozható 1 V feszültséggel, 32 ohmon. Érzékenységtől függ persze, hogy mekkora hangnyomást produkál ennyi teljesítménnyel, de nekem az nem tűnik életszerűnek, hogy normál hangerőt ne tudna, ami egy átlagembernek kell.
A telefon meg hiába tud 2 V-ot is, az még nem kötelezi az embert, hogy folyton maximumon járassa, amit már el sem bírna viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!