A munkahelyi beléptetőőkàrtyák tudnak-e kàrt tenni a mobiltelefonokban, ha túl közel rakjuk őket egymáshoz (pl. ha egy telefontokban) vannak tárolva?
Figyelt kérdés
Jelenleg a pénztàrcàm belső zsebében hordom, de arra gondoltam, hogy a mobilom szétnyithatós tokjában talán praktikusabb helye lenne, mivel az folyton a kezem ügyében van. Mivel ezek a kàrtyák alap adatokat tárolnak a dolgozókról (pl. fénykép, beosztás, szobaszám), így nem tudom, hogy bocsàtanak-e mi valamilyen állandó jelet magukból, vagy hogy pl. van-e bennük mágnes is, ami miatt már nem biztos, hogy tanácsos egymáshoz túlságosan túl közel rakni őket.2019. júl. 3. 17:47
1/4 anonim válasza:
nem tesznek benne semmilyen kárt
ilyen alapon 2 telefont se rakhatnál egymás mellé
a belépőkártyában egy passzív, rfid chip van
2/4 anonim válasza:
"bocsàtanak-e mi valamilyen állandó jelet magukból"
Ne viccelj, állandó jelkibocsátáshoz energiaforrás is kellene.
Ezekben pedig még egy gombelem sincs.
Semmiből pedig nem lesz semmi energia.
3/4 anonim válasza:
Kárt nem tesznek, ahogy a bankkártya vagy személyi sem.
Max kapcsold ki az NFC-t a mobilon (ha van rajta) és akkor nem csipog be a telefon.
4/4 Ypszilon1980 válasza:
Régen voltak olyan kártyák amiben egy sugárforrás volt, azok folyamatosan működtek, aktívan adtak ki jelet magukból,de még az sem okozott gondot. Ezekben már passzív chipek vannak úgy tudom. Persze kérdés az, hogy amikor működésbe lép akkor mi van. Nekem évekig a bankkártya mellett volt a beléptetőkártya, nem volt gond belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!