Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az emberek mit szeretnek...

Az emberek mit szeretnek ennyire a mobiltelefonokban?

Figyelt kérdés

Nem igazán értem, miért van ez a felhajtás a telefonok körül. Videótesztek, fórumok vannak róluk, az emberek fél évente vesznek újabbakat százezerekért, miközben csak egy telefonról van szó.

Persze, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, csak ezt a trendet nem értem, meg a mennyiséget, mert nem egy szűk rétegről van szó, hanem az emberek elég nagy része ilyen.

2018. aug. 23. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy kulcs a vilâghoz.

Telefonról olvasok híreket, a telefonon keresztül értesülök az újdonságokról, azon keresztül tartom a kapcsolatot az emberekkel, azon nézek videókat, filmeket, sorozatokat, hallgatok zenét, játszok, stb.

Mint egy PC, csak hordozható.

2018. aug. 23. 12:12
 2/9 anonim ***** válasza:

"miközben csak egy telefonról van szó."

Nem tudom, mennyi idős vagy. Manapság már nem csak egy telefonról van szó. Sőt. A "telefon" funkciót használják a legkevésbé...

Amikor bejöttek a mobilok, (akkor voltam tini), nagyon nagy dolog volt, hogy MOBILOK lettünk. Nem kellett otthon ülni a vezetékes mellett, várni a hívást. Aztán ahogy fejlődött a technika, egyre több mindent kiváltott.

Ma már kb nem is kell otthoni gép, férjem már nem i skapcsolja be, én is kb heti 1x, mert a mobil felváltotta. És digitális fényképezőgép sem kell. A gyereket ezzel is meg tudom örökíteni.

SZóval ezért vadásszák, mert gyakorlatlag MINDENT kivált. És napról napra én is rácsodálkozom, hogy mennyi mindent. Már fizetni is lehet vele, még a bankkártyát is kiváltja.

SZóval ezért vadásszák a legjobbat (nekem kb alsó középkategóriás van, én nem vagyok mobilmániás, de maximálisan megértem azt, aki az).

2018. aug. 23. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:

Értem. Azért fura, hogy még mindig telefonnak hívják, pedig az mára a legkevésbé fontos funkciója. :o)

Egy ismerősömnek azt mondták az egyik mobilos üzletben, hogy ezeknek a térerő-elérése gyengébb, mint a régebbi "gombos" telefonoknak, ma már inkább a net és az alkalmazások futtatása a fontos.

Végülis megértem, tény, hogy fényképezni stb., sok mindenre jók, mondjuk az még fura nekem, hogy egy 15 centis kijelzőn néznek filmeket meg olvasnak az emberek. Ez nem káros a szemnek? Amúgy nem vagyok idős, 36 éves vagyok, csak érdekes ez a mai trend.

2018. aug. 23. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi nem káros a szemnek? Emellett közvetlen hatását nem érzékeled.

Csak a rengeteg előnyt. Buszon ülsz, nincs kedved felkelni az ágyból, unatkozol és nincs közelben a gép, tv... csak előveszed a zsebedből és már megy is.

Nincs pénzed a könyvre, véletlen otthon hagyod a könyvet vagy nem akarod mindenhova hurcolni, nem akarod bekoszolni, stb. stb. Előveszed a telefonod és már olvasol is.

A kényelem legyőzhetetlen előnyöket ad.

2018. aug. 23. 13:17
 5/9 A kérdező kommentje:
4: A kis kijelzőn olvasás, valamint videónézés.
2018. aug. 23. 13:34
 6/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

Egy mai okostelóban az ember egy telefont, közvetlen net eléréssel rendelkező laptopot, mobil zenehallgató eszközt (hajdani MP3, MP4 játszók sokkal szélesebb képességű utódját), e-book olvasót, középkategóriás fényképezőgépet hord magánál egyetlen, tenyérnyi eszközben.

Az egyik óriási előny az, hogy mindezt tényleg egy zsebre vágható eszközben kapod meg, a másik, és talán még nagyobb előny, hogy még közben helyhez sem vagy kötve.

Ezzel az internet abból az információforrásból, amire időnként úgymond rádugod magad egy csatlakozási ponton, egy folyamatos online adatkapcsolattá vált, egész napi életed közben a valós világ mellet a virtuálisnak is része vagy.

Ez enyhe túlzássla egy paradigma-váltás, amit egy apró technikai eszköz hozott el. Még az emberi történelemben soha semmilyen eszköz nem fogta össze az összes hétköznapi ügyes-bajos dolgaid, szórakozásod, kommunikációd egyetlen kompakt eszközben.

Ennek érthetően óriási varázsa van, még arra is, aki ezt esetleg csak töredékében tudja kihasználni. De sokaknak mindezek a funkciók egyben nélkülözhetetlen munkaeszközt is jelentenek.

És szerintem elnézhető, ha az ember az ilyen irányú új híreket is falja (főleg az, aki TÉNYLEG kihasználja a telót, annak fontos lehet sok lényegtelennek tűnő részleti upgrade is). Autós magazinokat is rengetegen olvasnak anélkül, hogy a saját autóikat évente kapkodva cserélnék újra.

Én is folyamatosan elmerülök az újdonságok híreiben, a legkisebb szándék nélkül, hogy fussak cserélni. De amikor a mostani telómnak majd lejár az ideje (két év) és még jó árban eladom használtan, olyat szeretnék majd helyette, ami tutira újabb két évig minden igényemet kiszolgálja, utálok "na ezt nem tudja" falakba ütközni.

A gyártó cégek marketingjének meg természetesen az eladás a célja, függetlenül attól, hogy a vevőnek van e VALÓDI igénye arra a termékre. És bizony arra hajtanak, hogy elhitessék veled, igenis van. Van, aki beeszi.

El lehetett adni millió ívelt képernyős tévét, míg a marketing és a piac is rájött, értelmetlen.

El lehet adni ma is 4K tévéket 50 cm-es képátlóval, ahol ha pixeleket akarsz látni, a képernyőbe kell verned a homlokod, ha normál nézési távolságból néznéd, észre sem vennéd, ha éjjel kicserélnék fullHD-ra. De már nézi a 8K választékot.

El lehet adni a HDR-t, amiről még a profi kritikusok is elismerik, hogy élethű képen csak ront, parasztvakítás.

De ott van mellette a felturbózott FPS, az élsimítási fejlesztések stb. ami TÉNYLEG szebb mozgóképet ad, a reklám mégse merre fókuszál, mert a képpontok brutálisan növekvő száma látványosabb vevővonzó.

Telefonoknál ugyanez megy, ment a megapixelek licitjével, most meg kezdődik a készüléken lévő kamerák darabszámával.

Szóval, alapvetően az ember hülye és jó marketinggel rá lehet sózni mindent. A piac ezt kihasználja.

De ott van benne a valódi fejlődés is, ami tényleg hasznos.

A sok parasztvakítás közt vegyük észre, hogy van valódi, hasznos fejlődés, amire jogos az igény.

Tényleg simán az kéne, hogy az emberek legyenek képesek objektívan felmérni, mi az ami tényleg szükséges neki, nem csak a szomszéd, a haver, a trend követése miatt.

Ez viszont elég hiú remény.

2018. aug. 23. 13:38
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

"az még fura nekem, hogy egy 15 centis kijelzőn néznek filmeket meg olvasnak az emberek. Ez nem káros a szemnek?"

A "Pofa be" francia vígjátékot először egy 3 colos kijelzőjű mp4 lejátszón néztem meg, kempingben ,esőben a sátorban dögölve.

És ugyanúgy meghaltam rajta a röhögéstől, mint tettem volna IMAX moziban.

A mostani telómon 6,2 "-on, fullHD felbontásban (nem mintha látszana különbség a 720p-hez a baktérium méretű pixelekkel) sokszor nézek videókat. A kapott kép így sokkal jobb, mint volt 30 éve a Junost kéttenyérnyi tévéken egy méterről (ami mellesleg CRT volt, röntgengépet lefőző kisugárzással).

Simán élvezhető.

És a szemrontás.

Napi 8 óra munkámból minimum 5-6 órát töltök 17 colos monitor előtt. Hidd el, amennyit ez árt, ahhoz már a teló képernyője nem tud hozzátenni.

2018. aug. 23. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:

"fura nekem, hogy egy 15 centis kijelzőn néznek filmeket meg olvasnak az emberek. Ez nem káros a szemnek?"

Ha megnézed a látószöget, akkor a közelről a kicsi kb. annyi szöget / területet foglal be a látómezőben mint távolabb a nagy képernyő. Sőt, még fordulhat is trend, a kisebb javára.

Ettől függetlenül valóban más érzés egy 55-60 collos TV-t nézni, legyen az több méterre is. De ez már pszichológia, vagy ki tudja.

2018. aug. 23. 14:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem szeretem a telefonomat, csak használom. Nincs semmilyen érzelmi kötődésem egy "gép" iránt.

A videóteszteknek és fórumoknak nagy haszna van.

Kiveséznek minden funkciót és kitudod magadnak választani az igényednek megfelelő készüléket. Nem kell zsákbamacskát venned.

Ma a mobiltelefon már tényleg több, mint egy telefonálásra alkalmas készülék. Ha jó készüléket veszel, akkor nem kell fél évente újabbat keresned.

Hogy mire jó nekem?

Nem kell zenelejátszót (mp3 lejátszót) hordanom.

Nem kell külön fényképezőgép.

Pénzt és a bankkártyát is otthon hagyhatom, mert a telefonnal fizetek.

Vonaton is jól jön, ha unalmamban videókat nézhetek.

Itthon:

Nincs szükségem se pc-re se laptopra.

Elég a telefon és chromecast.

2018. aug. 23. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!