Ez komoly vagy kamu?
egy youtube kommentelő ezt írta:
"Hello, nekem is van egy ilyen MI 20000 mAh aksi, de csinaltam egy tesztet, teljesen lemeritettem, es USB volt merovel teszteltem mennyit is tol bele ha teljesen feltoltom es durvan 5 oras toltes utan nem egesz 7000 mAh allt meg a kapacitasmero. Szoval, szerintem kamu a 20 000 ... A masik 10 000 mAh-es pedig kb 5000 mAh kornyeken allt meg miutan talejesen feltoltodott... Ezzel nem azt akarom mondani hogy rosszak ezek a cuccok, igen is jominoseguek, csak engem zavar, hogy hulyitik a nepet vele..."
Ez valóban igaz volna?
Itt olvasható a komment.
Csakis komoly válaszokat várok, előre is köszi.
mobil, telefon, Xiaomi, akkumulátor, PC
20.000 mAh akksi nem 7ezerre fog feltolteni.. az ember nem azert vesz 20ezreset hogy csak 7ezer mAh ja legyen.. 20.000 mAh ig fog feltoltodni.
Vagy a gyerek volt a béna és nem jól dugta fel a töltőt.
Legalabb is igy tudom, még soha nem volt powebankom.
USB-mérővel hiába méred az Ah-kapacitást, miután a power bankok gyártói a beépített akkuk névleges kapacitását adják meg, a névleges feszültségre vonatkoztatva, ami 3,7 vagy 3,8 V is lehet.
Az USB 5 V-os szintjén a DC-konverzió miatt eleve kisebb áram jelentkezik.
Most nem arról beszélek, hogy a cellák kapacitása sem annyi, ami rá van írva, de amit 5 V-on mérsz, az még annál is kevesebbre jön ki.
Olyan USB-tesztert kell venni, ami Wh energiamennyiséget is mér, az sokkal egyértelműbb.
Vagy legalább szorozd össze:
5V x 7Ah = 35 Wh
Ha 3,7 V-os akku van benne:
3,7V x 20Ah = 74 Wh
Tehát az elméleti 74 Wh energiamennyiségből elfűt mondjuk 20 %-ot a DC-konverter, akkor maradna:
59 Wh
Ezt legalább van értelme összehasonlítani a valójában kivett értékkel.
Egyébként a videó végén ostobaságot beszél az ember, a Mi Band töltőáramát a Mi Band önmagának szabályozza, az nem a power bankon múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!