Kell-e aggódni egy betört üvegű kameralencse miatt?
Közel 2 hónapja hogy elégedetten használom a Xiaomi Pocophone F1 okostelefont, főleg játékokra és böngészésre.
A mai napon, amikor le szerettem volna fényképezni, kiírta az Android rendszer, hogy "Koszos a kamera lencséje", mondom mi van, megfordítottam és azt vettem észre, hogy el kezdett repedni a kamera lencséjén lévő üveg.
Egy 20 cm magasságról való véletlen leeséstől alig tudom elhinni, hogy csak úgy meg legyen repedve a kameralencsét védő üveg.
Igénybe vegyem egy szervizt, hogy cseréljenek az üveget a hátlapi kameránál?
"Igénybe vegyem egy szervizt, hogy cseréljenek az üveget a hátlapi kameránál?"
Ha jó neked így is, akkor ne is törődj vele.
Hát házilag nem nagyon fogod cserélni.
Amúgy a kameraüvegek általában zafírüvegek, nem gorilla glass meg hasonló, nagyon kopásállóak, de baromi törékenyek.
"legközelebb vegyél erre is üvegfóliát, 1 dollár kb."
Lehet tényleg kapni, de én nem ajánlom.
A fólia ragasztórétege torzítja az optikát, nappal szinte észlelhetetlenül, de éjjeli fotókon, főleg az erős fényeknél, lámpák pl. nagyon belerandít a képbe homályos foltokkal, csíkokkal, elszíneződésekkel.
Mintha egy kezdődő szürkehályogon át néznél.
Én inkább egy, a kameraüvegnél több mm-rel magasabb peremű tokot javasolnék, hogy a kameraüveg ne érhessen semmiylen felülethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!