Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Töltőáramkör hiányzó komponensek?

Töltőáramkör hiányzó komponensek?

Figyelt kérdés

Van nálam egy Xiaomi Redmi Note 3 USB kontakthibával. Nem igazán tudtam vele mit kezdeni, ezért rendeltem hozzá cserét. Ma jött meg és jópár komponens hiányzik róla, ugyanakkor sorozatszám alapján úgy tűnik gyári darab és forrasztási nyomok sincsenek, szóval nem csak "lelopták" róla a hiányzó darabokat. Ettől függetlenül félő, hogy valami fontos is hiányzik.

Jobb híján beletettem megnézni, hogy működik-e, elsőre minden rendben van, nem tapasztalok túlzott melegedést, vagy bármi problémára utaló jelet. Mi célt szolgálhatnak a hiányzó komponensek? És ha így elsőre nem tapasztalok problémát, hosszabb távon mire kellene odafigyelni (túlmelegedésen kívül)?

Kép róla, felül a régi, alul az "új": [link] (a karcnyomok a régin a méregetés nyomai, nem releváns, még mielőtt valaki megszólná)

2019. máj. 28. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Hozzáértés híján azt tudom javasolni, próbáld ki az USB funkciókat. Ha esetleg OTG képes a teló, akkor azt is...
2019. máj. 28. 15:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a csatlakozó kontakthibás, ilyet én cserélni szoktam.

Ráadásul még azt sem látom, hogy a régit átforrasztottad volna, miután a mozgatás hatására ott szokott elválni, ezért alap dolog.

Akkor is, ha szemre nem feltűnő, mert alatta lehet mikrorepedés.

Ha ezt elvégzed, akkor már ónozott lenne a felület, ebből látszik, hogy nem csináltál vele semmit.

2019. máj. 28. 16:55
 3/5 A kérdező kommentje:

#1 USB rendben van és a töltés is. Én inkább különböző védelmi funkciók hiányára gondoltam.

#2 Nincs megfelelő felszerelésem SMD forrasztáshoz. Meg tudnám csinálni anélkül is, de amikor tudom, akkor igyekszem kerülni a kókányolást. 800 forintért cserélni az egészet jobban megéri, mint 400-ért kókányolni. Ha nem jött volna be a panel cseréje, akkor végső megoldásként átforrasztottam volna a foglalatot a régi panelen, nyilván. De az az utolsó lépés.

2019. máj. 28. 17:50
 4/5 Alex Fly ***** válasza:
Lehet, más verziójú az új panel. A gyártóknál ez már csak így működik: egy adott termékből időnként újabb verziót gyártanak ami működésében megegyezik az előzővel, viszont a használt alkatrészek terén lehetnek eltérések. És mivel a gyártók számára egyik alapelv a költséghatékonyság, ezért igyekeznek ugyanazt a funkciót minél kevesebb alkatrész felhasználásával megoldani.
2019. máj. 29. 04:41
 5/5 anonim ***** válasza:

# 3

Te tudod, nyilván nekem az egyszerű forrasztás első lépés, több okból:

- Azonnali eredmény lehetősége, nem kell várni a rendelésre, turkálni utána stb.

- Eredeti, belevaló, gyári alkatrészek maradnak, az a biztos.

Ld. ez az eset is, ahol már lehagytak olyan alkatrészeket, aminek lehet szerepe a bemenetek védelmében stb.

Második lépés nekem az aljzat cseréje lenne, amit tízesével, olcsón küldenek, így marad bőven tartalék is.

Csak legutolsó a teljes panelcsere.

2019. máj. 29. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.