Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vajon erre érvényes a garancia...

Vajon erre érvényes a garancia? A media marktal van valakinek valamilyen tapasztalata garancia illetve szerviz téren?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 hónapja van meg a xiaomi redmi s2 készülékem. Sajnos 3 hét után betörtem a képernyőjét, de még nem csináltattam meg, úgy voltam vele, hogy majd érettségi után, akkor úgyis ráérek, plusz rakatok rá üveg fóliát. A mai napon kikapcsolt, mivel lemerült, feltettem töltőre, bekapcsoltam, és az egész képernyő rezeg, és össze van nyomódva, torz. Használni sem tudom.

Nyilván garanciapapír megvan mindennel együtt. Vajon kicserélik? Olyat is hallottam, hogy fel kell küldeni a központba, amit nekem kell kifizetnem (kb.4-5000 ft) és utána kapok egy árajánlatot, amit elfogadhatok. De ugye ezt nem én tettem tönkre, elvileg a garanciának állnia kéne.

Ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalata, szívesen venném.

2019. ápr. 17. 20:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fedezi a képernyőtörést a garancia egyik telefonnál sem.
2019. ápr. 17. 20:28
 2/13 A kérdező kommentje:

De nem a képernyőtörésre akarom felhasználni a garanciát. Hanem arra, hogy nem tudom használni :D

,,A mai napon kikapcsolt, mivel lemerült, feltettem töltőre, bekapcsoltam, és az egész képernyő rezeg, és össze van nyomódva, torz. Használni sem tudom."

2019. ápr. 17. 20:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, eltörted
2019. ápr. 17. 20:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A rezgés miegymás a képernyő töréssel van összefüggésbe. Tehát eltörted.
2019. ápr. 17. 20:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A törött képernyő egy mechanikai behatás eredménye. Innentől a telefon belsejében bármi megsérülhetett. Ergo, a betört képernyő eleve semmissé teszi a garanciát. Hacsak nincs rá megfelelő biztosításod.
2019. ápr. 17. 20:40
 6/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Mert akkor ki tette tönkre, ha nem te? Kijelzőjét te törted be, utána csak idő kérdése mikor adja meg magát teljesen a telefon, neked most következett be.

Ezek szerint nincs rá biztije,mert akkor nem írna ide.

Beviszed szervízbe és kapsz majd rá árajánlatot.

2019. ápr. 17. 20:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Előállhatsz ezzel a sztorival hogy garanciáztatni akarod, de úgy vissza fogják vágni mint a szart, hogy a képernyő problémája a képernyő összetöréséből keletkezett, ami a te hibád, nem pedig gyári hiba így nem érvényes rá a garancia.
2019. ápr. 17. 20:49
 8/13 A kérdező kommentje:

Feltettem egy egyszerű kérdést, chill :D

Egyébként köszönöm a válaszokat.

2019. ápr. 17. 21:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen korrekt a Media Markt garanciális ügyintézésben. Nekem többször fordult már elő, hogy mindenféle vizsgálat nélkül azonnal cserélték a terméket, illetve visszatérítették az árát. Rád ez nem vonatkozik, a telefon összetörése nem garanciális kérdés. Szervízben lehet megjavítják, de az már a te költséged.
2019. ápr. 17. 21:02
 10/13 anonim ***** válasza:

"Sajnos 3 hét után betörtem a képernyőjét"

Mivel betörted, nem érvényes rá a jótállás:

"Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárló részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

* szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést az MSE, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)

* rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,

* helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,

* elemi kár, természeti csapás okozta."

Forrás: Media Markt - Általános szerződési feltételek ( [link] )

Külön szervizzel, pénzért megcsináltathatod:

* [link]

* [link]

* [link]

2019. ápr. 17. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!