Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 40-80 vagy 50-95 % közt...

40-80 vagy 50-95 % közt érdemesebb tartani az akksit a hosszú uzemidő érdekében?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 2. 17:20
 1/7 Szirty ***** válasza:

A leghosszabb üzemidőt akkor kapod ha a lehető legjobban fel van töltve!

De ha azt akartad kérdezni hogy a hosszú élettartam érdekében, akkor kb. igen (a kettő között nincs nagy különbség).

Ha hosszabb ideig kerül tárolásra akkor 50-60% a javasolt szerintem.

Mondjuk attól is függ milyen fajta (milyen anyagú) az akku...

2019. ápr. 2. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:
20%-ig sincs semmi probléma, tehát az "ideális" az olyan 20-80% skála volna.
2019. ápr. 2. 17:48
 3/7 A kérdező kommentje:
hosszú élettartam akart lenni bocsi :)
2019. ápr. 2. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
40%-tól kezdve egészen 20-25%-ig bármikor felrakhatod tölteni, de az se gond, ha néha cuftig lemeríted és teljesen feltöltöd, sőt. Másfél havonta érdemes egy ilyet is elvégezni a kalibrálás miatt. Ha ragaszkodsz ehhez a centizgetéshez, akkor pedig nagyon max 95%-ig engedd, de ha kell minden apró nafta, mehet alkalmanként 100-ig is. Tehát: 25-95% sem vészes. Alapból meg tökmindegy, előbb fogsz telefont váltani, minthogy durván elamortizálódjon az akksi. Amire inkább érdemes figyelni, hogy ne használd töltés közben, főleg ha gyorstöltésre képes a telefon. Melegszik, és sok ilyen melegedéses időszak határozottan nem tesz jót.
2019. ápr. 2. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag a végfeszültség alatt 1-2 tizedvolttal lehetne éppen kímélni, de amikor feltöltöd, utána elkezdi meríteni a telefon, nem tartózkodik sokáig a maximumon, ezért nem olyan aggályos.

Raktározni nem ajánlott max. feszültségen, de a napi használat más.

Tehát ez alapvetően a feszültségről szól (az veszi igénybe az akkut) amihez persze tartozik valamennyi töltési százalék is.

De a töltési karakterisztika sajátosságai miatt nem lineáris az összefüggés a kettő között, ezért táblázatokból vagy legjobban saját mérés alapján lehet pontosabban megtudni, hogy nagyjából hány százaléknak felel meg.

2019. ápr. 2. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:
én 0-100 között tartom.... sok év alatt még nem volt gond :)))))
2019. ápr. 2. 22:12
 7/7 Szirty ***** válasza:

"sok év alatt még nem volt gond :)))))"

Semmit nem bizonyít ez.

2019. ápr. 3. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!