Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem tudnak olyan iPhone-...

Miért nem tudnak olyan iPhone-t gyártani aminek normális üzemideje van?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Hátha itt valaki tudja. Miért van az hogy akárhány androidos telefonom volt átlagos felhasználás mellett volt amelyik 2-3 napot is kibírt, 3500-4000 miliamperes akkumulátorokkal voltak felszerelve. Az iPhone a 4,7 colos iPhone modellekbe miért 1800-1700 miliamperes akkumulátorokat pakol? 96%-os kapacitás mellett naponta 6x kell tölteni az iPhone 8-amat, de van olyan haverom akinek az xs max is lemerül 3-4 óra alatt 3100 miliamperrel. Lehet hogy inkább visszaváltok androidra ha nem lehet 200-300 ezres telefonba normális akkumulátort meg energiagazdálkodást csinálni.

2019. febr. 22. 16:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
7-es igazad van, primitív voltam, most kérek elnézést mindenkitől a fogalmazásomért. Sajnálom. Viszont a dolog akkor is felháborít. Ennyi pénzért többet várna az összes iphone-tól egy ember.
2019. febr. 22. 20:46
 12/22 Alex Fly ***** válasza:

Egyszerűen az az oka, hogy adott méretben nem tudnak nagyobb kapacitású akkut előállítani (pontosabban lehetne, csak az egyáltalán nem gazdaságos). És mivel a hely adott, ahova az akkut pakolják, így olyat szerelnek be, ami belefér.

Persze lehetne 2-3 mm-rel vastagabb a készülék, de ne várjuk, hogy a használhatóság a design rovására menjen...

A másik fele a dolognak a felhasználásra vonatkozik: otthon ugye általában mindenkinek van töltője; ha lemerül az akku, könnyen lehet rajta segíteni. Ugyanígy az irodában is van lehetőség töltésre. A kettő között az autóban is lehetőség van arra, hogy szükség esetén feltöltse az ember; az akkumulátornak csak az ezek közötti időn keresztül kell kiszolgálnia az eszközt, amikor amúgy is csak készenlétben van, hogy hívni tudják illetve telefonbeszélgetés folyik -amikor a legnagyobb fogyasztó (a kijelző illetve a grafikai alrendszer) inaktív...

Erre pedig bőven elég a beépített akkumulátor kapacitása.

2019. febr. 23. 07:16
 13/22 anonim ***** válasza:

Egy iPhone7-es (alap, nem a plus) átlagos felhasználás mellett 1-1,5 napot biztosan kibír. Ha naponta 6x töltöd, az szerintem nagyon messze van az átlagos használattól.

Egy napnál tovább meg - én legalább is - a legritkább esetben maradok töltési lehetőség nélkül. Ha meg elmegyek egy hetes nomád túrára, bevágom a Nokia 2100-asomat a hátizsákba, és kész :-)

2019. febr. 23. 16:35
 14/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, annyit csinálok vele hogy felmegyek instára, megválaszolok pár messenger üzenetet, meg kicsit olvasok a neten, még játszani is csak ritkán szoktam.
2019. febr. 23. 19:09
 15/22 anonim ***** válasza:
Akkor akksihibás a készülök. Még egy régi 5s-n is van legalább 2,5-3 óra képernyőidő.
2019. febr. 23. 23:57
 16/22 anonim ***** válasza:
2,5-3 óra képernyőidő :D atyaeg az rengeteg :O hogy képes egy mobiltelefon életben maradni addig xd akkor ezért kérnek érte 60ezer forintot..
2019. márc. 19. 09:08
 17/22 A kérdező kommentje:
Már mindegy, vettem egy xiaomi mi a2 lite-ot, 2 napig bírja, anyaghasználata kínai telefonhoz képest kiemelkedő, nem olyan elzárt rendszerű mint az iphone, hasznosabb, és most meg fogtok lepődni, NEM került félmillióba úgy mint egy iphone, de ugyanúgy tudom használni instára,facebookra,youtubera , kamera is egèsz jó :D ezt adjátok össze :D meglepő mi?? :D
2019. márc. 19. 17:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Jó mobil az A2 Lite is, akkuban meg főleg kiemelkedik, de közel sem nevezhető tökéletesnek, A2-vel van tapasztalatom, a kis tesójáról hallottam, hogy valamennyivel rosszabb anyaghasználatra is.
2019. márc. 19. 18:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Lecseréltèl egy telefont egy olyan probléma maitt, amit egy akku csere megoldott volna.

Egy akku csere 10k, az a telefon 50k.

Insane Life hack.

2019. márc. 20. 15:25
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem az akkumulátor volt a hibás utolsó! Mit nem értesz azon hogy az iphone teljesítményéhez nem elég egy 1810 milliamperes aksi ha használni is akarod? :D ha raktak volna bele egy 3000-3500 milliamperest az már korrekt lenne
2019. márc. 20. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!