Ha a jelenlegi 2GB-os procival rendelkező,16 GB belső memóriás mobilomat egy gyengébb 1GB-os 8GB belső memóriásra cserélem, akkor érezhetőbben gyengébb lesz az internetem?
2 GB-os processzor, ez jó! :D
A processzornak frekvenciája van, amit GHz-ben mérnek, de a processzor gyorsasága nem csak ettől függ, hanem egyéb paraméterektől is! 2 GB - amire Te gondolsz, kérdező, az RAM, vagyis a rendszermemória, ami a hardvernek egy másik része, nem egyenlő a processzorral! A 16 GB pedig egy másik fajta memória, a ROM, vagyis tárhely (tárolókapacitás), ebből foglal el xy mennyiséget gyárilag a szoftver és a gyári alkalmazások, és a telefon ennek a maradék részén tárolja a letöltött alkalmazásokat és fájlokat.
Az internet sebessége többmindentől függ: processzor, RAM, LTE bitráta, és valamelyest a ROM terheltsége is mérvadó, de alapjába véve igen, érezhetően lassabb lesz az internet!
És érsd meg, ez nem szimpátiától vagy igénytől függ, 1 GB RAM lehet hogy Neked elég, de a telefonodnak nem, csak kínszenvedés lenne a használata! Manapság a rendesen gond nélkül használható, de mégis olcsó (40-50 ezer Ft körüli) telefonok is már legalább 3 GB RAM-mal készülnek, és a 8 GB ROM is csak addig lesz szimpatikus, amíg be nem tellik, ez pedig elég hamar bekövetkezhet a jelenlegi "cuccok" mérete (helyfoglalata) alapján, és azon kapod magad, hogy hoppá, nem fér rá több dolog, vehetsz egy microSD kártyát (már ha egyáltalán bővíthető a memória)!
Ez egy használt telefon ugyan, de annyiba kerül, mint újonnan egy 1/8 GB-os készülék, annyi különbséggel, hogy ez még egy jó darabig használható is lesz! De ha ez nem tetszik, nézelődj ezen az oldalon! Én egyébként vettem már innen telefont és semmi gond nem volt! Az eladók értékeléseit érdemes elolvasgatni vásárlás előtt! Ja, és még annyi, hogy a Meizu nem a kínai gagyi kategória, saját tapasztalatból mondom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!