Miért csökken a mobiltelefonok élettartama, ha állítólag a technika fejlődik?
Jelenleg 2 éves Samsung Galaxy J5 (2016)-om van. Sajnos érzékelhetően egyre lassabb, főleg a bekapcsolás utáni 5-10 percben. Ezen kívül újabban kisebb hibák is előfordulnak néha (pl. nem ismeri fel a SIM-kártyát, magától újraindul, nam a beállított csemgőhangit hasznaálja, stb.).
Eztel szemben az előző telefonomat, ami Samsung E1100 volt, majdnem 8 évig használtam, és ezalatt egyáltalán nem lassult le, és hibátlanul működött, sőt a mai napig működik, pedig most lesz 10 éves.
Csak én nem látom itt a fejlődést?
Azert egy regebbi nyomogombos telefont ne hasonlitsunk egy okostelefonhoz.
A J5 (meg ugy alapbol a "J" szeria) kb a Samsung alja. A Samsung olcso telefonja.
Az ,hogy egyre lassabb betudhato annak,hogy hasznalod es folyamatosan novekszik a gyorsitotar tartalma meg kerulnek ra uj dolgok (kepek,alkalmazasok stb) amiket be be kell toltenie (bekapcsolaskor).
Hogy nem ismeri fel a sim kartyat az siman lehet attol is ,hogy a sim kartya chipje rosszalkodik.
Az E1100 meg egy alap telefon, nem nagyon tudsz rajta semmit csinalni telefonalason kivul,kevesebb dolog romolhat el rajta. Nem megy tonkre a wifi "vevoje" ,nem fog tulmelegedni stb...
Nekem is van 2011-es tabletem ,ami a mai napig mukodik,tehat nem az uj technika rosszabb.
A mostani telefonokkal mik a gyakori problemak?
-Betorik a kijelzo ✓
--A regi telefonoknak vastagabb volt a kijelzoje.
-Megadja magat az akksi ✓
--Ennek a terheleshez van koze ,egy regebbi tipusu telefont ha akartal sem tudtal ennyire terhelni ,nyilvan tovabb birja.
-Alaplaphiba ✓
--Tobb dolog van az alaplapon ,mint a regi telefonoknal ,nyilvan tobb a hibalehetoseg
Tobb nagy problema eszembe se jut hirtelen,ujjlenyomatolvaso meg hangszorohibakat feleslegesen lenne leirni,ujjlenyomatolvaso nem volt a regiekben ,a hangszoro pedig azokban is sz∆rakodott. Vannak meg ilyen aprobb dolgok,mint pl a Wifi ,Bluetooth stb ,de lenyegtelen.
Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy a régi telefonodon nem sok minden volt, ami el tud romlani.
Kis túlzással ez olyan, mintha egy kőbaltát hasonlítanál egy láncfűrészhez. Nyilván az utóbbiban előbb el fog romlani valami.
"Samsung E1100 volt, majdnem 8 évig használtam,"
Ja, gondolom rengeteget fotóztál meg Facebookoztál, meg email-eztél vele, a wifi is ment éjjel nappal. A kijelzője is majdnem akkora mint a J5-nek.
A J5-ről másold át a cuccaid kártyára, utána nyomj egy factory resetet és nézd meg hogy lassú-e még.
Valahogy nálad sem látni a fejlődést.
Nekünk meg van otthon egy fa létránk ami még nagyapáméké volt, a mai napig működik pedig minimum 30 éves.
Fejlődés az tényleg nincs a "user error" továbbra is megoldandó probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!