Tenyleg baj ha ugy használom a telóm hogy töltőn van?
Előbb a videó életszerűségére figyeltem, a másik részével kapcsolatban:
Nem szabad utánozni, de ahogy már említettem, bármikor belenyúlok a konnektorba és megfogom a fázist. Amikor tisztában vagyok vele, hogy a talpam alatt szigetelő anyag van (száraz papucs, cipő, bármi) és nyilván a másik kezemmel sem fogdosom a radiátort.
Tehát ez csak annyi, mint a madarak is elvannak a nagyfeszültségű vezetéken, hiszen a föld felé nem záródik az áramkör.
Ezzel csak azt próbálom érzékeltetni, hogy nyugodtan fogdoshatod a telefont is, meg az USB fémrészét is, ha a talpad és a föld között szigetelő, száraz anyag van és másfelé sem piszkálsz kézzel semmit.
De volt már olyan, hogy valaki egy töltésen lévő tabletbe bedugott egy HDMI-kábelt, ami a TV-n keresztül záródott a központi antenna földelése irányába.
Ez sem lett volna gond, csak a tablet tápja pont hibás, átvezetéses volt, így záródott a kör a fázis irányába, csattanás, agyonvágta TV-t is, tabletet is.
Nem az embernek lett baja, mert ő nem került az áramkörbe, talpa is szigetelt volt.
mit jelent az, hogy "használod"?
mert az, hogy felveszed, és megnézel rajta 1-2 dolgot, netezel kicsit azzal még azért nincs akkora baj.
viszont ha hardverigényes dolgokat csinálsz rajta hosszabb ideig, játszol, videókat nézel stb. az elég gáz...a lítium akksiknak nem tesz jót, ha felmelegszenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!