Tenyleg baj ha ugy használom a telóm hogy töltőn van?
Használhatod töltővel is és anélkül is.
Akár még telefon nélkül csak a töltőt magában is használhatod.
Az előttem szóló jól mondja!
Amúgy pedig kádban, zuhany alatt életveszélyes (áramütés! - halál) is!
Miért menne tönkre a csatlakozó, ha valaki nem töri meg?
Barátnőmmel ezt mondjuk nem lehetett megértetni, hogy amikor ágyban fekve Facebookozik és a telefon tetején kijövő kábel oldalirányba feszül (mert túl rövid), akkor azért törik meg tőben a kábel, sőt a telefonban lévő aljzat is már kontakthibás, cserére szorul.
Erre vannak megoldások, hosszabb kábel már van, vagy 90°-os dugót is lehet még rendelni, ha szükséges.
Egyébként, ha valaki normálisan használja, semmi gond ezzel.
Fürdőszobában nem merném használni és sem, mert a dugasztápok belső szigetelésében annyira nem tudnék megbízni, szakmabeliként sem.
Ráadásul olvastam is olyan esetekről, ami ezt alátámasztja, hogy veszélyes lehet. Ha ritkán is, de senki nem akar hibaszázalék lenni, szerintem.
Máshol viszont nem tud záródni az áramkör, ha az ember talpa szigetelt, vagy az ágy is szigetel a föld felé, másik kézzel sem kell földet fogni stb. Úgy nem tud kialakulni áramkör, a fázist is megfogom önmagában, ha a talpam szigetelt.
Amióta láttam ezt a videót, csak powerbankot használok a mobilhoz. A powerbank töltő meg kapcsolós hosszabbítóban.
Jobb félni, mint megijedni, ettől függetlenül az a videó manipulált szerintem.
Aki régóta elektromos és elektronikus témákkal foglakozik, az tudhatja, hogy a linkelt videó nem életszerű, nem bizonyít semmit.
"Amióta láttam ezt a videót, csak powerbankot használok a mobilhoz."
És a powerbankot is powerbankról töltöd, hogy annak a töltője se bszhasson agyon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!