Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az Android telefonok felhaszná...

Az Android telefonok felhasználói felülete miért nem olyan kifinomult, mint az iPhone-oké?

Figyelt kérdés
Az Android funkciói az egyre újabb verziókban mindig bővülnek, de az ikonok, betűk, kapcsolók, menük, átvezető animációk minősége, stílusa nem javul. Mintha a gyártók ebben az irányban nem fejlesztenének, sőt bizonyos dolgokban visszafejlődést tapasztalok. Nem éri meg ezen a téren fejleszteni?

2018. dec. 4. 09:28
1 2
 11/14 Alex Fly ***** válasza:
Van, amelyik legalább annyira kifinomult, mint az iOS-e. Amelyik nem, azt pedig átalakíthaton az igényeid szerint. Az Apple rendszere lehet, hogy stock állapotban alapból "minőségibb érzetű", de gyakorlatilag semmi beleszólásod nincs a működésébe. Még az amúgy teljesen középszerű Cocoa Touch helyett sem tudsz másik launchert használni...
2018. dec. 4. 14:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát igen pedig már elég régóta bevezette a Google a Material Design-t (talán a Lollipop óta), ami azért elég sok alkalmazást egységes kinézetűre hozott, de sajnos csak a Pixel sorozatban jelentek meg az egységes ikonok. Az a baj a Google-el, hogy túl megengedő ...okés cserébe minden teló gyártó testreszabhatja a felületet, de ez egyben nehezíti az egységes dizájn kialakítását. Nálam egyebek mellett ez is az egyik szempont volt, amiért iPhone-ra váltottam (okés egy kevésbé fontos szempont).
2018. dec. 4. 14:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Én meg pont azért szeretem az Androidot, hogy testre tudod szabni. Gyakorlatilag az ikonok, launcher, alap app-ok, mind megváltoztathatók. Nem biztos, hogy ami sokaknak tetszik, az nekem is fog, mert nem vagyunk egyformák. Pont ezért jó, ha meg lehet változtatni. Én épp hogy azt tartom balgaságnak, ha minden mindenkinél ugyanúgy néz ki, mert semmi egyediség nincs benne.

Ugyanezért szeretem a Linuxot is, mert azt is testre lehet szabni.

2018. dec. 4. 15:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Pont a HUAWEI rendelkezik az egyik legjobban témázható és testre szabható felülettel (EMUI) . rengeteg ikon pakk van gyárilag (nem kell másik láncsőr hozzá) stb.

Ha kell, akkor "ájfonosítom" de akár a PC-n futó Win7-8-10-es ikonokat is ráhúzhatom) .

Határt csak a képzelet szab.

iPhone-on mi az ami javul egyébként?

Ránézésre meg sem lehet mondani, hogy mikori kiadás, egy kalap a rendszer mindegyiken, már évek óta....

iPhone nem túlzottan szabható testre, viszont egy Android-ot 5 perc alatt testre szabsz úgy, hogy szinte megtévesztésig hasonlítson egy ájfón ájóesz-ra

2018. dec. 4. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!