Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az Android telefonok felhaszná...

Az Android telefonok felhasználói felülete miért nem olyan kifinomult, mint az iPhone-oké?

Figyelt kérdés
Az Android funkciói az egyre újabb verziókban mindig bővülnek, de az ikonok, betűk, kapcsolók, menük, átvezető animációk minősége, stílusa nem javul. Mintha a gyártók ebben az irányban nem fejlesztenének, sőt bizonyos dolgokban visszafejlődést tapasztalok. Nem éri meg ezen a téren fejleszteni?

2018. dec. 4. 09:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem, könnyen használható és felhasználóbarát. Nekem sokkal logikusabb jobb a menüje, mint az iPhone-nak.

És nagyon sok lehetőség van a témák stílusának megváltoztatására is.

2018. dec. 4. 09:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én pl nem egy telefonomnál ki is kapcsoltam az animációt, semmire se jó, azon kívűl, hogy a szemed gyönyörködteti. Az animálás a művelet idejéből megy le, pl ha megnyitod a messengert akkor van egy fél másodperc mire be animálja magát, rá mész egy beszélgetésre ott is még animál egyet, majd mikor kilépsz még megint animál egyet. Ha lassú alapból a telefon, akkor ha kikapcsolod az animálást jóval hamarabb betölt. De minden telefonnál szerintem ez egy felesleges funkció, semmivel se jobb tőle egy telefon rendszere vagy kezelhetősége.

Az ikonokhoz nem egy témát tudsz letölteni, hogy másabb legyen a megjelenése.

Mellesleg az android egy nyílt forrás kódu linux alapú operációs rendszer. Jobban testre szabható mint az ios. Ha nagyon akarod nyúlj bele az operációs rendszerbe és változtasd meg benne ami kell neked.

Több 1000 megjelenési témát tudsz le tölteni, ha úgy van bele írsz a program kódba és alakítod magadnak ami kell, de ha ez kevés neked vegyél egy harapott almás telefont és használd.

2018. dec. 4. 09:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért én megkérdeznélek, hogy te milyen androidot láttál mostanában, mert a 9.0 elég nagy előrelépés volt ezen a téren, ahogy a maga idejében a 8.x is. Akkor se használnék iF***-t, ha fizetnének érte.
2018. dec. 4. 09:50
 4/14 A kérdező kommentje:

A menük felépítésével, logikájával nincs gond az Androidnál. Persze le lehet tölteni rengeteg témát, ikonkészletet, launchere, de ezek közül csak nagyon kevés az, aminek a minősége megközelíti az iOS-t. Van androidos telefonom is és iPhone is. Igaz nem a legújabb egyik se, kb. 2 évesek.

Pl. én nem nagyon szoktam használni, de az iPhone emojik kidolgozottsága egész más mint az androidos. Vagy az ikonok minősége, színvilága teljesen más minőségérzetet kelt.

2018. dec. 4. 10:08
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha 2 éves, legjobb esetben is 7.x vagy 8.x van rajta, ha jól csalódodok gyári rendszer, ami a végletekig le van butítva. Persze, hogy borzalom használni, próbálj ki egy stock androidot. Javaslom, tájékozódj az újabb verziój felé androidban, mert nagyon de nagyon más világot látsz te abban, mint amit én tapasztalok nap mint nap (ja igen, hobbim custom rendszerekkel kísérletezgetni).

1) ha szereted az iphone emojikat, androidon is használhatók, csak tudni kell a módját. Az iphone animációk nekem személy szerint nem tetszenek, az új androidban a megvalósításuk sokkal kifinomultabb, de megoldható, hogy iphone animációk fussanak rajta, csak a módját kell tudni ennek is.

2) régebben én sem voltam oda a stock androidért, miui rendszert használtam már csak a felhasználói élmény miatt is (mint amiket te említettél, animációk, és hasonló apróságok, amiktől egyszerűen csak jó érzés használni a telefont), aztán jött az oreo és a pie, előbbi megütötte, utóbbi überelte ezt a szintet.

3) 9.0-tól felfelé megjelentek ilyen apróságok, mint adaptív ikonok, amit használnak is rendesen a csomagokban, ergo ha azt mondod neki, legyen mind hupikéktörpikék alakú, akkor az lesz.

4) Az android legjobb tulajdonséga az, amire az ios egy átlag user kezében sosem lesz képes: azt csinálsz vele, amit akarsz így, szó szerint.

2018. dec. 4. 10:26
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a "kifinomult felhasználói felület" meg az "ikonok minősége" erősen szubjektív.

Nekem pl. nem tetszik, amerre manapság mennek, hogy színtelen, fantáziátlan, lapos ikonok vannak mindenütt.

Egyébként ahány gyártó annyi féle felület. Szinte minden Androidos telefonnak átszabja a felületét a gyártó. A Huawei felülete pl. nagyon hasonlít az iPhone-ra.

2018. dec. 4. 10:34
 7/14 A kérdező kommentje:

A 9-es Androidot láttam már, tetszenek benne az átmenetek, látszik hogy van fejlődés, de az ikonok továbbra is fantáziátlanok, túl puritánok.

Az innovatív új funkciókkal, a testre szabhatósággal eddig sem volt baj az Androidnál. Ezért szeretem én is.

2018. dec. 4. 11:04
 8/14 A kérdező kommentje:

# 6

Ahogy mondod: színtelen, fantáziátlan, lapos az új irány.

Egyébként eltaláltad Huawei telefonom van, mert stílusra az iPhone tetszik, de az egyre újabb EMUI változatok egyre puritánabbak. A Huawei P6-ban annak idején a kapcsolók, gombok, csúszkák sokkal kidolgozottabbak voltak.

2018. dec. 4. 11:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem meg pont az egyszerű, puritán dolgok tetszenek, ami sok, az nekem már túl csicsás. Ízléseken kár vitatkozni.
2018. dec. 4. 11:14
 10/14 A kérdező kommentje:
Igazad van, részben szubjektív, de azért a stílus és a kifinomultság objektíven is mérhető. Lehet valami egyszerű és kifinomult, de lehet részleteiben elnagyolt is. Sok embert az iPhone-ban az vonz, hogy grafikailag kidolgozottabb, minőségibb érzetet kelt. Mintha az Android telefonok fejlesztői ezt nem tartanák fontosnak, pedig sok fiatal iPhone felhasználót érdekel.
2018. dec. 4. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!