Van olyan utólagosan alkalmazható vezeték nélküli töltő megoldás, ami jó?
Van egy telefonom, ami alapból nem támogatja a vezeték nélküli töltést. Egyszer pár éve próbáltam olyat, hogy töltő fólia a hátlap és a tok közé, amit be kellett dugni az usb portba és egy töltő padon lehetett tölteni, de nagyon lassú volt, 7-8 óra alatt sem töltött fel, ráadásul ha kicsit is nem jól raktam rá, akkor elcsúszott és nem töltötte.
A kérdés, hogy a mostani töltők között van-e olyan, ami már jól működik, értelmes sebességgel tölt? Magyarországi vásárlás és ebayes beszerzés is jó lehet
Amúgy lenne benne fantázia, én még műszaki fazonként sem bírom, hogy a dugót mindig forgatni kell, de emiatt nem veszek másik telefont egyelőre.
Ezt meg csak leteszi az ember és kész.
Hasonló kényelmi hákli, nekem már vagy 20 éve mozgásérzékelő kapcsolja több helyen a világítást lakásban, mert már akkor utáltam a kapcsolókat állandóan csesztetni.
...és még nem is mondtam el mindent, számítógéptől kezdve stb.
"Egyszer pár éve próbáltam olyat, hogy töltő fólia a hátlap és a tok közé, amit be kellett dugni az usb portba és egy töltő padon lehetett tölteni"
Madzag így is, madzag úgy is.
Azért nem mindegy, hogy a madzagot be kell dugdosni állandóan meg kihúzni. Ez az utólagos QI töltőfelület állandóra be lehet dugva, a telón a tok alatt ott figyel, egészen addig azonos használatra a gyári beépített QI töltéssel, amíg csak nem akarod a teló USB portját másra is használni, mert akkor sajnos ki kell húzni.
Sajnos ezek tényleg gyengusz indukcióra képesek, amit tovább ront a tok alatti elhelyezés árnyékoló és távolságnövelő hatása.
Kár ilyennel erőlködni, körülményesebb és tényleg lassabb is a gyári beépített QI töltésnél, sőt, néha randán melegszik is.
Nekem spec második QI töltős telóm van, LG G4 után S8+, mindkettőnél az a tapasztalatom, hogy QI töltőn töltve a töltés nem lassabb, de mintha a 100%-ra töltött akku utána kevesebb üzemidőt tudna, mint kábelről töltve.
Gondolom korlátozza az intelligens töltőelektronika működését és nem optimális a töltési karakterisztika.
Éppen ezért én a QI töltést csak alkalmilag vetem be.
Úgy meg az USB-be dugdosós-kihúzós utólagos QI töltés végképp macera lenne.
Kibír, még többet is. Csak bizony néha feledékeny vagyok és este nem rakom töltőre.
Nyilvánvaló, hogy a kábeles üzemmód jobb, a kérdés arra vonatkozott, hogy van-e értelmes vezeték nélküli megoldás.
Illetve van egy olyan félelmem, hogy egy korábbi telefonomon már kontaktos lett a microusb csatlakozó. Persze lehet, hogy egyedi eset.
Meg persze izgalmas is lehet egy ilyen technikai megoldás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!