Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak mobil márkákról? (Ha lehet ne az aktuális mobilodról írj. )

Figyelt kérdés

Először is kérlek ne fordítsátok ki a kérdésben levő 2. mondatomat :D.

Arra lennék kíváncsi, hogy a különbözö mobiltelefon márkáknak milyen elönyeit/hátrányait tapasztaltátok meg (pl. mi működött mindvégig csúcsszuperül, miért romlott el, mi volt rajta kellemetlen/rossz... stb.), mennyi ideig tartott ki kb (esetleg ha sokszor elejtettétek, azt is írjátok le, kérlek), meg hasonlók.

Annak is örülnék ha egy típusszámot is odaírnátok a különböző mobilokhoz, ha még emlékeztek rájuk, és hogy melyik márkát ajánlanátok a leginkább. Szerintem ez egy egész jó kis összefoglaló lenne :)

2018. nov. 12. 19:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat :)

#10-es válaszoló: Na, ilyesmi leírásra gondoltam! :D

Még esetleg további véleményekkel is ki lehetne egészíteni, minthogy mi volt nagyon jó/nagyon rossz benne. Ha volt ilyesmi.

2018. nov. 12. 21:38
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

#9 vagyok

Akkor egy kicsit részletesebben:

Viszonylag idősen, 35 évesen, 2015-ben vettem meg az első okostelefonomat, ami egy S. Galaxy J1 volt. Egyáltalán nem értettem az okostelefonokhoz, így az árán kívül más szempont nem is volt fontos. Kidobott pénz volt, 1 hétig működött rendesen, nem tudom pontosan mi, de valami szoftveres hibája lehetett. Utána jódarabig nem volt okostelóm, majd 2016 nyarán vettem egy Huawei y360-at. Ez 1 hónapig bírta, utána elkezdett random kikapcsolgatni. Itt fogadtam meg, hogy soha többé okosteló. Ezt még is tartottam októberig, amikor úgy döntöttem, hogy mégis veszek egyet, de egy komolyabbat, hátha azzal nem lesz gond, ebből lett egy Meizu M3 Note, amit 1 évig használtam. Szuper kis telefon volt, jó akkuidő, stabil op. rendszer, gyors, megbízható stb. Sajnos pont a garanciaidő lejárta után sikerült olyan szerencsétlenül leejtenem a betonra, hogy a javítása nem érte volna meg anyagilag. Nagyon szerettem azt a telefont. Ezután vettem egy Xiaomi Redmi 4x-et. Hiba volt: állandóan lefagyott, kilépett az alkalmazásokból, meg más baja is volt, így inkább eladtam, szenvedjen vele más. Visszatértem a Meizu-hoz, egy 1 éves, használt M5 "személyében", amihez nagyon olcsón jutottam hozzá. Az első napokban borzasztóan gyorsan merült, amit az okozott, hogy néhány teljesen felesleges gyári alkalmazás leszívta az akkut. Rootoltam a telefont, letöröltem/letiltottam, ami nem kell és érezhetően jobb is lett az üzemidő. Amúgy április óta használom és ez is, akárcsak az M3 Note-om, stabilan, megbízhatóan, gördülékenyen működik, nincs rá panaszom. Azt hiszem, a következő telóm is Meizu lesz!

2018. nov. 12. 23:18
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a részletes leírást :)

Remélem azért mostani telefonod tovább kitart. :D

2018. nov. 13. 08:20
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, eddig nem volt szerencsém velük! Már nem egyszer megfogadtam, hogy soha többé okostelefon, aztán mégis vettem újat! A mostani után még nem tudom mi lesz, de jó lenne, ha ennek tényleg nem lenne baja egy darabig! A családban mindenkinek évekig húzzák a telefonjaik, csak nekem van mindig ilyen pechem :)
2018. nov. 13. 09:27
 15/16 anonim válasza:
100%

Nekem Samsung Galaxy A5 2016-om volt, nem volt semmi baja, csak családban volt készülékcserélgetés. Intenzív 2 év használat után is remekül bírta az akksija. (Erős játékok, pl. Heroes of Dragon Age napi használata ellenére is, plusz egyebek)

Most Galaxy J5 (2017?) (SMJ530F asszem a száma) telefonom volt. A kamerája néha mintha nem találná a fókuszt, és nehezen készítek éles képet, máskor minden ok. Egyébként ezzel is minden jó, szintén jó az akksija is.

2018. nov. 13. 17:50
 16/16 anonim válasza:
Az okostelefonok megjelenése előtt csak Nokiáim voltak :D. A legutolsó, Nokia C2 még mindig megvan, ez az "otthoni" (magyar simes) teló. Amikor kiköltöztem külföldre (2014 nyara), akkor döntöttem el, hogy lesz végre okostelóm. Ekkor még az ismerőseim nagy részének nyomógombos mobilja volt, én meg akkor még nagyon nem értettem a témához, csak az árat néztem... Így esett a választásom a Sony Xperia L-re. Első ránézésre nagyon kis guszta, szép telefon, hamar merült, meg nem volt túl gyors, de elvoltam vele (akkor még nem volt mihez viszonyítanom :D). Aztán kb fél év után kezdődtek a gondok: nem töltött rendesen, nem mindig volt jó neki a kábel, végül egyáltalán nem töltött. Elvittem szervízbe, megjavították, 1 nap után újra nem reagált a kábelre. Ekkor besokalltam, és inkább vettem egy új telefont (2015 szeptember), a Samsung Galaxy J5-re esett a választásom (2015-ös verzió). Na ezt már nagyon szerettem, jó volt az akksija, gyors volt. Viszont még ekkor sem igazán értettem a telefonokhoz, és én kis naiv letöltöttem rá az akkor legújabb androidot, aminek hála betelt az egész belső tárhely. Már én is kezdtem azt érezni, mint az egyik válaszoló, hogy nekem aztán nincs szerencsém az okostelókkal. Aztán egyik régi ismerősöm ajánlotta a Xiaomit, ő már egy ideje azt használta, és nagyon megvolt vele elégedve. Végül 2017 januárjában megvettem a Xiaomi Redmi 3S-t, amit azóta is használok, és nagyon szeretek. Az akksija mondjuk már nem olyan jó, mint annó, meg már elég furán rezeg, de ettől függetlenül még mindig gyors, megbízható. A következő telefonom is biztos Xiaomi lesz.
2018. nov. 14. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!