Hogyan kell unrootolni egy telefont és egyáltalán
lehetséges-e?
Nem tudom mért zavar ez téged. Általában rootoláshoz valamilyen plusz szoftvert fel szoktak rakni az Android rendszer MELLÉ. Talán ha valamilyen LG PC Suite programmal felteszed újra a gyári rendszert lenullázva a telefont akkor elveszik a root és kapsz egy új rendszert. De nem tudom pontosan LG-vel még nem volt dolgom és nem is ismerem olyan mesteri szinten ezeket a dolgokat. Recoveryket fel tudok telepíteni az eszközök többségére meg Samsungot nullázni. De egy telefonos szerintem megcsinálja neked 2-3 ezer forintért. De amúgy tényleg nem értem mért zavar, hogy rootolt. Így legalább hozzáférsz a telefon extra funkcióihoz.
2018. nov. 11. 17:23
2/12 A kérdező kommentje:
Sajnos egyáltalán nem értek a roottal elérhető extrákhoz. :( Leginkább az zavar benne, hogy úgy érzem lassítja a telefont és túlmelegíti, ráadásul az új oreót nem engedi egy nulla tudással rendelkezőnek alapból feltelepíteni, biztos meg lehetne a programon keresztül, ami rajta van, de nem tudom hogy kell, és nem akarom elrontani teljesen a telót. Köszönöm a választ, megpróbálkozom akkor egy szervizessel, hátha pár ezerért meg tudják csinálni nekem. Ha valakinek lenne még ötlete vagy gondolata ezzel kapcsolatban, az ne fojtsa magába kérem!
A root csak további jogosultságokat ad, nem attól lesz lassú a telefon. Olvass utána és kábelen, vagy sd kártyáról tolj fel rá egy gyári romot, az kivisz mindent.
2018. nov. 11. 20:50
Ha tényleg nullázni akarod a telefont akkor az LG szoftverével kéne meg csinálni. Az ha jól tudom a kernelen kívül mindent lenulláz.
2018. nov. 12. 08:03
Ha félsz, hogy elrontod akkor vidd el telefonoshoz, de ha úgy döntesz, hogy magadnak csinálod meg akkor itt van kezdetnek egy kis segítség: [link]
Egyébként szívesen segítek én is ha kell, de felelősséget nem vállalok!
2018. nov. 12. 17:34
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, igazán segítőkész vagy! :) Megnézem a videót és megpróbálkozom vele egyedül. Ha esetleg elakadnék, megköszönöm ha segítesz! :)
Elírtam asszem. Nexusnál nem így kell.
2018. nov. 13. 09:34
Igen, épp most olvastam egy másik témában, hogy valaki root segítségével le tudta tiltani a háttérben feleslegesen futó programokat, így nem szívta le olyan hamar az akkut.
Ez magáért beszél...
2018. nov. 13. 10:01
Nem tudom, az LG-nél ez hogyan működik, de az én telefonomnál root és egy alkalmazás segítségével sikerült letiltanom pár felesleges gyári alkalmazást, ami nagyon merítette az akkut, így kb. 1-1.5 órával jobb lett a kijelzőidő egy töltéssel. Gondolom, mást is lehet még variálni a rendszerrel, de nekem csak ezért kellett a root-jog. Ja és én se vagyok telefonguru, szóval nem is igazán nyúlnék bele jobban a rendszerbe, mert kb. egy perc alatt képes lennék féltéglát csinálni a telómból :) Ezt csak azért írom, hogy gondold át, mielőtt unroot-olod a telefont, persze szíved joga, mit csinálsz vele! És mondom, én se vagyok egy informatikai zseni és mégis fél éve így használom a telefonom és még működik hiba nélkül :) De te tudod, mit csinálsz, csak gondoltam, megosztom ezt veled!
2018. nov. 13. 12:44
10/12 A kérdező kommentje:
Értem, engem legjobban az zavar az egészben, hogy a tavaly újnak számító Oreo 8.0 Android rendszert nem tudom feltelepíteni így a telefonomra, mindig megpróbálom a természetes rendszerfrissítést, de elakad és ez gondolom a root miatt van így. Ha bárki meg tudná mondani, hogy hogyan kell az új rendszert feltelepíteni, tulajdonképpen meg is oldódna a problémám.🤷♂️
A program, ami rajta van a root mellett az a TWRP app, hátha ez mond valakinek valamit...
Az eddigi válaszokat köszönöm! 👍
Kapcsolódó kérdések: