A mai okostelefonokat valóban úgy gyártják, hogy nem lehet kivenni, kicserélni az akkut belőlük?
Ilyen is van, olyan is van.
Beépített akkusból is van olyan amiben sosem cserélsz akkut, mert nem kell, meg van olyan is amiben tönkremegy másfél év után, de ugyanígy van a kivehető akkus telcsivel is.
Ezt előre nem lehet tudni.
Nem kuka, azt is szét lehet szedni, csak másképp.
Youtube --> keres --> battery / akku / csere / replace stb. --> megnéz.
Szerintem ezt már vásárlás előtt érdemes megnézni, ha valaki szeretné tudni előre a telefonja szétszedésének nehézségét.
Már akit érdekel, mert aki úgyis fakezű és nem szerelget semmit, annak mindegy.
Körömmel nem pattintható le a hátlap sok esetben, csak gitárpengetőkkel és célszerszámokkal, aztán az akku bele van ragasztva vékony kétoldalas ragasztóval, akku fölött esetleg mennek szalagkábelek, melyeknek a csatijait ki kell pattintani cserekor, majd visszarakni.
Van olyan, amelyikben ettől sokkal bonyolultabb, mert a képernyőt kell kivenni hogy hozzáférj!
Legalábbis házilag nem lehet cserélni,szervizben lehet az ilyen akkumulátorokat is csak macerás,mert pl.nem csavarokkal van összeszerelve a kütyü hanem ragasztással pl.Ipad,ahol szinte le kell olvasztani a kijelzőt a házról és utána már ki tudják szerelni az aksit is a cseréhez.
Nekem a GPSem ilyen,bár csavarokkal van összeszerelve az aksit már forrasztani kell ha majd csere érett lesz,én megtudom majd csinálni de másnak szervizbe kell küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!