Érdemes vr szemüveget venni telefonhoz?
Egy HD kijelző, és 300 ppi-t sem éri el, szerintem nagyon felejtsd el.
Még FHD-nál sem mondható élvezhetőnek, QHD-tól ajánlott.
Nem érdemes.
1. Piszok nagy felbontásnak kellene lennie. Ugyanis nagyon közelről és lencséken keresztül nézed a kijelzőt.
2. Azt a kijelzőt meg is kell hajtani, hogy élvezhető legyen.
Még egy csúcs kategóriás telefon sem adja át azt az érzést, amit kellene. Nem hiába kell "nagy vas" a pc-s szemüvegekhez.
" De egyébként egy aliexpresses sokcsillagos, népszerű és olcsó, aminek a vélemények rovatában se találsz semmi válóokot, teljesen jó buherkodni. Gyakorlatilag egy jókedvű péntek este elhagyásával bőséges a büdzsé."
Kinek mi, én inkább kihagynék egy okádást, ha nem muszáj.
Én egy 1080p-s kijelzőjű s5-el kaptam az első VR élményt, egy párezer forintos vrbox-al telefonhoz.
Nem dobtam el az agyam annyira, mint amennyire gondoltam, hogy fogom, főleg a kis látószög vette el az élményt. A kép minden egyes szélét durván lehet látni.
Állandó kínlódás volt a giroszkóp kalibrálás, ráadásul folyamatosan driftelt (egyenesen nézel mozdulatlanul, de a kép nagyon lassan fordult egyik irányba magától)
Aztán megvettem magamnak az oculus riftet, hát... akkora a különbség, mintha trabantból ülnél át ferrariba.
A mobil vr az nem vr, csak egy gyenge utánzat.
Arra jó, hogy elvegye a kedved a VR-tól, mert azt hiszed, hogy a PC-s se sokkal jobb, pedig összehasonlíthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!