Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy felsőkategóriás Androidos...

Egy felsőkategóriás Androidos telefon hosszabb távra?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Hamarosan megjelenik a Huawei-nek a legújabb csúcstelefonja, a Mate 20 Pro. Jó pár videót/tesztet néztem már róla és minél többet nézek, annál jobban tetszik. :D

Viszont az Android számomra elég idegen platform, mármint a hosszabb távú támogatottságot tekintve.

Szerintetek egy ilyen felsőkategóriás készülék, mint a Mate 20 Pro (de mondhatnám akár a P20 Pro-t), előreláthatólag meddig kapja meg a legújabb (biztonsági) frissítéseket a Huawei-től? Vagy úgy általánosságban egy felsőkategóriás Android telefon meddig lesz up-to-date támogatva?

Ugye ez ha jól tudom egy állandó probléma az Android-nál, hogy óriási széthúzás van az egyes verziók elterjedése között, meg hogy állítólag a telefon megjelenése után már nem nagyon forszírozzák a gyártók azt, hogy a későbbi frissítéseket is megkapja a készülék. 1-2 évig kiadják rá a frissítéseket, aztán kész.

Ebből a szempontból egy iPhone jobb vételnek tűnne, mert ahogy nézem, a legújabb iOS-t még az 5 éves iPhone 5S is megkapta.

Viszont az új iPhone-ok egyszerűen nem nyerték el a tetszésemet, legalábbis a Mate 20 Pro-hoz képest maximum a hosszútávú támogatottságuk miatt érdekelnének.

De a Mate 20 Pro árát is jól belőtte a Huawei és nyilván nem örülnék neki, ha egy 300 000 Ft-os telefon 2-3 év után már kiesne az Android támogatottság alól, mert addigra már elavulttá válik.

Nem tudom, mennyire sikerült érthetően leírnom a kérdésemet/kérésemet, mindenesetre ti mit gondoltok erről? Akinek mondjuk egy 3-4 évvel ezelőtti, akkoriban felsőkategóriába tartozó Android-os (lehetőleg Huawei) telefonja van, annak milyen tapasztalatai vannak?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! :)

2018. okt. 28. 06:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tudod az a baj hogy androidra leszedsz egy keyboard szoftvert lelogol mindent es kesz a baj. Ha ennyire rizikos adatokkal dolgozol akkor iphone legyen, sokkal biztonsagosabb.

Ha pl. A nasanak raketat terveznek en se tartanam az androidntelefonomon az adataimat, de szerencsere csak ceges adatbazisokkal dolgozom.

2018. okt. 28. 18:02
 12/15 A kérdező kommentje:

Bocsánat, még elég új nekem ez a téma, ezért nem vagyok annyira tisztában a dolgokkal! :)

Én eddig jobban PC-s vonalon mozogtam és ugye azt hittem, hogy ha mondjuk a gyártói támogatás 2-3 év múlva lejár, akkor annak a típusú OS-nek a használata olyan lenne, mintha most Windows XP-t használnák.

De akkor ez nem teljesen így van itt, igaz?

Szupertitkosan féltett adatokat kivéve (ami meg nincs, kivéve a Netbankot) tehát egy Android-ot nyugodtan lehet általános célra ugyanúgy használni akkor is, ha már lejárt a gyártói támogatás is?

2018. okt. 29. 11:01
 13/15 Alex Fly ***** válasza:

@11g ha telepítesz egy keyloggert tartalmazó szoftvert, akkor valóban naplózza a beírtakat. Nemcsak Androidb hanem iOS, Windows vagy akár VAX/VMS alatt is. De miért tennél ilyet?

És miből gondolod, hogy az iOS biztonságosabb? Talán te tudod, hogy mikor mit csinál? Mert a fejlesztőin kívül nem hinném, hogy létezik ilyen; szemben az Androiddal, amely nyílt forrású -azaz semmiféle gyanús kódsorozatot nem lehet benne észrevétlenül elhelyezni. A működése ismert és átlátható; nem vagy kiszolgáltatva a developernek (ahogy a zárt, kereskedelmi szoftverek esetén).

2018. okt. 29. 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, de a play storere annyi szemetet feltesznek. Az ios annyival jobb hogy ott valogatnak, androidnal nincs ez a kontroll.

Alapvetoen az android nagyon biztonsagos csak tobb lehetoseged van nem kivant program telepitesere.

Emellett ugye mint irtam huawei es az adatbiztonsag.... Volt a huaweinek ebbol baja hogy a routerjeik kinai ip cimeket atengedtek... Szoval erted.

De nem fogjak a kerdezo leveelzeset olvasni, annyira tuti nem erdekes.:)

Szoval ez a biztonsag tul van kicsit parazva.

2018. okt. 29. 21:08
 15/15 Alex Fly ***** válasza:

Tény, hogy a Play-be is kerük időnként malware. Ahogy az Appstore-ban is előfordult.

De ettől.függetlenül az Androidnak akkor is átlátható a működése és a kontroll a felhasználó kezében van, szemben az Apple megoldásávalb ahol a gyártóé a kontrollb a felhasználó számára a készülék egy fekete doboz. Persze nyilván ez azzal is jár, hogy az Android esetében szükséges néi számítástechnikai jártasság -szemben az iOS-al, amellyel az Apple az abszolút laikusokat célozza meg.

2018. okt. 30. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!