Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha egy telefon kiírja hogy...

Ha egy telefon kiírja hogy elveszett a GPS-jel, akkor honnan látja mégis, hogy nagyjából hol vagyok miközben mozgásban vagyok (metrón)?

Figyelt kérdés
2018. okt. 9. 15:55
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:

Szerinted a metróban mitől van térerőd?

Attól, hogy a metróba is vannak telepítve adótornyok.

Ott a föld alatt a hatótávjuk jó, ha egy állomás közti szakaszra elég.

Ha egye ilyen adón kapcsolódva vagy, akkor egyértelmű, hogy annak egy állomás-távolságnyi körzetében vagy az alagútban.

Ha a szerelvényen van szerelt adó (szerintem ilyen nálunk nincs), akkor még egyértelműbb a helyzet.

2018. okt. 10. 09:35
 12/15 Szirty ***** válasza:
Világos! Csak azt szerettem volna sugallni hogy nem az IP alapján történik ez a fajta helymeghatározás!
2018. okt. 10. 09:53
 13/15 Wadmalac ***** válasza:

Nem, nem igazán IP alapján, GSM azonosító alapján, telefonszám főként. De lehetne IP is.

Telefont a szám meg EMEI azonosítja be.

Csak persze a helyét az azonosítója önmagában nem adja meg, ahhoz kell a torony adat, ahová csatlakozott.

Vagy egy nyilvános wifi kapcsolat is lehet helyazonosító.

2018. okt. 10. 10:12
 14/15 Szirty ***** válasza:
Vagy egyszerűen csak a GPS jel elvesztésekor mért iránnyal és sebességgel számol tovább... :)
2018. okt. 10. 16:13
 15/15 Wadmalac ***** válasza:

"Vagy egyszerűen csak a GPS jel elvesztésekor mért iránnyal és sebességgel számol tovább... :)"

Átlagos navi, aminek nincs semmi más adata a GPS jelen kívül, valahogy így szokta, mondjuk alagútban.

2018. okt. 11. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!