Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért éri meg ennyi pénzt...

Miért éri meg ennyi pénzt kiadni egy "almás" telefonért?

Figyelt kérdés

Céges flotta keretében kaptam egy 8-as almás telefont. Én egy galaxy S6-ot használok amúgy. Egyszerűen nem értem...komolyan. folyton azt hallom, hogy aki ájoeszre vált, az soha többé nem akar majd androidra visszamenni. És most, hogy használtam ezt a készüléket, le vagyok döbbenve, hogy ezért emberek a mai napig 240 ezer ft-ot képesek kiadni.

Visszalépésként éltem meg a használatát, egy 2 és fél évvel öregebb droidhoz képest! Sorolom :

- kijelző : S8-nál 5' AMOLED, a mai napig gyönyörű, tűéles kép. Erre az i8, kicsi, az előzőhöz képest gagyi LCD

- üzemidő : egy nap után lemerült, ennyit a régi telefonom is bírt, azzal új korában 2 napot kihúztam. 1821 mAh akksi 2017/18-ban Jézusom...

- gyorstöltés hiánya, egy IFA akkumulátort előbb feltöltök mint ezt.

- jack csati hiánya : viszlát zenehallgatás az autóban...ja cipeljek átalakítót, de akkor meg tölteni nem tudom, mert miért is ne merülne le rögtön a navitól

- Rettenetesen primitív, bazári operációs rendszer. Miért van külön értesítési sáv meg control center (ami borzasztó gagyi)?

- behazudott android instabilitás : az S6-al egyszerre futó i6 ugyanúgy belassult, ez bőven használható a mai napig, nem akad, nem omlanak össze az appok.

Nem azt mondom, hogy a régi jobb, de a hétköznapi hasznalatban sok szempontból kellemesebb. Egy XS már azt mondom, hogy jó, talán megérne ~250 ezret. De a dupláját semmiképp.

2018. okt. 4. 11:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ha például fotózásból/programozásból stb élnél, már deágább kategóriákra lenne szükség, mert más lenne az igényed."

Programozásból élek. A cégnél drága laptopom van, de nem én fizetem.

Otthon meg 5-7 évente veszek egy erős középkategóriás asztali gépet, az totálisan elég a webfejlesztéshez.

2018. okt. 4. 14:33
 12/17 anonim ***** válasza:
57%

Tényleg nem szeretnék olyanokkal vitatkozni, akik értetlenek.

A cégnél drága laptop van. Mert azon tudod elvégezni a feladatodat. Azért a főnököd (cég) fizeti, mert alkalmazott vagy. Ha magánvállalkozókén neked kéne megvenni, SZÜLSÉGED LENNE a cégben is használt laptopra mert azon tudnád elvégezni a munkádat.

El sem hiszem, hogy ezt ilyen szinten ki lehet forgatni, remélem, hogy azért érted miről beszélek...

2018. okt. 4. 15:08
 13/17 anonim ***** válasza:

Itt leirja a csákó hogy hozzá öltözik az ájfonhoz.!

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

2018. okt. 4. 16:13
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Egyrészt megszoktad a sajátodat, így nehezen barátkozol egy másikkal, ez érthető. Én meg pl. megszoktam az iOS-t, és hát nekem az Android világ annyira kezdetlegesnek és esetlennek tűnik, mint a Linux a desktop-on (no offense).

Az, hogy kinek mi éri meg, azt hagy döntse el saját maga, még a sokat hangoztatott ár/érték arány sem helytálló, mert ebben az arányszámban csak az ár az objektív változó, az érték nem. Az én értékrendemben, élethelyzetemben és igényeimmel pl. simán vezet, nem szeretnék még flagship droid-os eszközt sem látni itthon, semmilyet, még set-top-box-ot sem (esetleg ha androidos tablet-et körbeépítik egy Tesla-val...). Az aksi ideje megfelelő, a kijelző egy telefonnak pont jó (laptopon sem nézek filmet, nemhogy szirsz..r 5-7"-es kijelzőkön). Ahol az iPhone-t gyártják, kb. alap az autókban a bluetooth hangrendszer, minek hozzá a jack? Pártízezres autórádiók is tudják ezt ma. Szóval ebből is láthatod, hogy egy eszköz használhatósága, illetve használhatatlansága nem egzakt dolog. Neked nem tetszik, pármillió másik embernek meg igen, nehéz ezt megszokni Magyarországon (már majdnem Magyaroroszt írtam :-) ) úgy tűnik.

2018. okt. 4. 17:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyéni vélemény, de szerintem van az a szint, ahol már az igényeidtől függetlenül butaság annyit kiadni. Erre tökéletes példa a legújabb Iphone generáció, hát basszus... Ki fog olyan tevékenységet végezni, ami kihasználja azt az amúgy is túlárazott, de egyébként ténylegesen bivalyerős (ha nem top1) vasat az XS Max-ban??? Még egy Iphone X SoC-je is bőségesen elegendő teljesítményt nyújt mindenhez IS, komolyabb tevékenységekhez pedig nem telefont fognak használni az emberek (egyenlőre). Ha pedig el is jön a "telefonos videóvágás" ideje, akkor megfizethető áron jöjjön el, ne úgy, hogy mindent is lehúznak a felhasználó bőréről. Én amúgy használtam már Iphone-t is és egyszerűen nem tudott röghöz kötni, mint sok más embert. Tetszett, szó se róla, de én nagyon könnyen tudok alkalmazkodni bármilyen körülményhez, ez esetben rendszerhez, így nekem mindegy mi fut a telefonon, csak stabilan tegye azt. Az android már régóta elérte ezt a stabil szintet.

De, hogy pro-kontra szempontokat is írjak, Pro:

-legjobb teljesítmény az egész piacon (kétségtelenül)

-zárt, mint Észak-Korea, az adataid maximális biztonságban vannak

-jó teljesítmény=folyamatos (smooth), jó felhasználói élmény, stabil rendszer (néha bugokkal, de hol nincs bug időnként)

Kontra:

-a zártsága egyfajta hátrány is, bár mára kis túlzással ugyanúgy használható, mint egy droidos telefon

-nagyon nem testreszabható, túlságosan kötött az Apple ökoszisztémához, legalábbis azon belül fogod tudni a legtöbbet kihozni egy Apple eszközből.

-érdekes dolgokat csinál az Apple. Csodálom, hogy volt képük az XR személyében ilyen készüléket csinálni, ami egy ilyen (manapság) gyenge kijelzővel lett felszerelve. De persze, a relatív alacsony árat spórolással érhetik csak el, én megértem.

2019. jan. 18. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:

"-zárt, mint Észak-Korea, az adataid maximális biztonságban vannak"

Vagy nem. Mivel zárt, így azt se tudja senki, mit is csinál a háttérben az adatokkal. Ugyanúgy ellophatják, felhasználhatják.

2019. jan. 18. 11:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát egy olyan cég rendszerében igen csak megbízok, amely céggel még az FBI-nak is civakodnia kellett és még akkor SEM kerültek ki adatok az Apple hozzájárulásával. Bár az FBI hozzájutott az adatokhoz, de igencsak 4 hónapjukba került, holott egy terrorcselekményhez volt köze az Apple eszközének... Ez jól tükrözi, hogy mennyire biztos a rendszer, így én a 99 375 986. "senki" emberként a legkevésbé tartok attól, hogy feltörik a telefonomat ha netán elvesztem. Nyilván, van rá esély, de lottót is előbb nyerek kb.
2019. jan. 18. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!