Miért hívják Androidnak az okostelefonok, táblagépek operációs rendszerét?
Amiért az iPhone, iPad termékeket gyártó céget almának (Apple) hivják. :D
Az almának sincs köze a telefonokhoz vagy laptopokhoz.
Ez a neve és kész.
Miért neveznek női névvel egy nem nőies autómárkát?
Miért neveznek kagylónak egy olajipari multit?
Miért nevezték el műholdnak az egyik legszánalmasabb kiskocsit, ami valaha létezett?
(gy.k: Mercedes, Shell, Trabant)
"Mert az Android Inc. fejlesztette ki és az e célra létrehozott cégről nevezték el."
De akkor ennyi erővel lehetne kérdezni, hogy a cég miért lett Android?
Nem mintha indokoltnak tartanám a kérdést, sőt én kezdettől jó ötletnek tartottam, hogy lefoglalták maguknak ezt a nevet.
Egy operációs rendszer, ami szinte már emberi intelligenciával szolgál ki. Legalábbis a marketing vagy álmok szintjén egyelőre.
Vagy dolgozik a kezed alá, mint egy robot. Eleve a robot és a számítástechnika igencsak közeli rokonok.
Tehát inkább a kérdés furcsa, hogy mi ebben a kérdés?
Nem tudom honnan jott az Android neve, de eredetileg meg csak nem is telefonokra, hanem fenykepezogepekre szantak.
Engem a logoja zavar (az android ugye humanoid robotot jelentene, de ilyen R2D2-szeru a logo).
Az Apple elvileg azert lett ez, mert Jobsek amikor errol otleteltek, epp egy almafold mellett haladtak el.
Mercedesnek - ha jol emlekszem - az alapito lanyat hivtak, rola nevezte ez a ceget.
A Shell pedig eredetileg gyongyhalaszattal foglalkozott, innen jott a logoja. Aztan rajottek, hogy az olajban tobb penz van, es atalltak arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!